Afbeelding
Martin Huizenga

Sinterklaas groots onthaald in Soest

12 november 2022 om 16:25 Activiteiten

SOEST Daar komt hij vitaal zwaaiend naar de Pietjes van links naar rechts over ‘de Grote Weg’ aan en maakt op het podium bij de Wilhelmina boom een tussenstop. De hoofdpiet neemt het voortouw in de aubade van sinterklaasliedjes. Sint krijgt een warm en officieel welkom door burgemeester Rob Metz namens alle bewoners van Soest en Soesterberg. 

Door Martin Huizenga

De verwachtingsvolle en gespannen gezichtjes van de jongste jeugd doen hem deugd. Alle kinderen staan positief opgetekend in ‘zijn grote boek’. Sint ziet er gelukkig en opgedroogd uit, de watergolfkrullen weer in zijn baard. Twee jaar nagenoeg afwezig. Dit jaar geen koudje of kuchje te horen. Aan alles is gedacht, zoals herkenbare glutenvrije Pieten. Er wordt rekening gehouden met snoep voor alle kinderen.

De intocht gaat verder, voorafgegaan door discopiet Kally is de tocht van verre te horen. Was je te laat door het sporten bij je club, geen paniek, in winkelcentrum Soest Zuid maakt de Sint en zijn pieten ook zijn opwachting om van een dansshow door zijn jongste danspieten te genieten, getraind en ingestudeerd door M-Beat. Met gezwinde spoed wordt later Soesterberg aangedaan en Sint wordt in deze hechte gemeenschap gefêteerd.

De Sint wordt traditioneel groots ingehaald en vertrekt na zijn verjaardag op 5 december met stille trom weer naar Spanje. Vroeger moest je mee in de zak van Piet als je ondeugend of erger, stout was. Tegenwoordig vlieg ga je graag mee om tijdens het overwinteren bij te kleuren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie