Op dr donderdagavond is de gildetent gereserveerd voor gildeleden en -vrienden.
Op dr donderdagavond is de gildetent gereserveerd voor gildeleden en -vrienden. Jaap van den Broek

Soester gildefeesten weer als vanouds

16 augustus 2022 om 11:42 Activiteiten

SOEST De gildefeesten staan ook wel bekend als de grootste reünie van Soest. Die bijnaam zal na twee coronajaren nog meer inhoud krijgen als zaterdag de hekken van de Blaak voor een dag of tien open gaan.

Het weiland aan de Ferdinand Huycklaan is die periode het decor voor de gildefeesten die als vanouds kunnen plaatsvinden. Het gildeterrein is komende zaterdag en zondag tevens start en finish voor de deelnemers aan het Wandelweekend van Le Champion.

Vanaf maandag werkt het Groot Gaesbeeker Gilde samen met verschillende plaatselijke verenigingen. Tempo Toer staat bijvoorbeeld garant voor de recreatieve fietstocht van 25 kilometer op maandag 22 augustus. De traditionele toertocht op de zaterdag gaat dit jaar niet door.

GILDELOOP AV Pijnenburg heeft de organisatie van de Gildeloop (woensdag 24 augustus) weer opgepakt. Er zijn starts in verschillende leeftijdscategorieën. De senioren kunnen kiezen uit één, twee of drie rondjes van 3250 meter. Deelname kost 3,00 euro voor jeugd tot en met 16 jaar en 6,50 euro voor de ouderen.

Koning Jeroen van Hamersveld hoeft niet na te denken hoe hij op het Koningsbal komt, want hij wordt donderdag 25 augustus opgehaald bij zijn huis en met zijn vrouw naar de feesttent gebracht. Die is die avond gereserveerd voor de gildeleden en -vrienden die hiervoor een speciale toegangskaart ontvangen.

MUZIEK Het eerste grote muziekfeest wordt vrijdag 26 augustus ingekleurd door Papa di Grazzi en Marcel Swerissen. Het gilde belooft dat het een knallende start van het weekeinde wordt. Er is nog veel meer muziek in de gildetent. Op zaterdagavond is het Party Night met Q Music foute uur live. Daarna zorgen Freddy Moreira en Bizzey ervoor dat de uitbundige sfeer blijft hangen. John de Bever, Samantha Steenwijk en Stef Ekkel en René Karst klimmen zondag op het podium, maandagmiddag is het 55+ Festival en maandagavond het Back2School Frisfeest.

Gratis is het KidsEvent op zondag (12.00-17.00 uur) met twee shows en een Meet&Greet met de helden uit Sesamstraat. De Volksspelen, het Volkspaardenfeest en het (koning)schieten hoeven geen verder betoog.

De huidige koning Jeroen van Hamersveld, kort na zijn beslissende schot in 2021.
Dolle pret tijdens de Volksspelen op de zaterdag.
Sportieve activiteiten doordeweeks.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie