Het Groot Gaesbeeker Gilde heeft het doorgaan van de gildefeesten nog in beraad.
Het Groot Gaesbeeker Gilde heeft het doorgaan van de gildefeesten nog in beraad. Johan van Beek

Nog geen uitsluitsel gildefeesten Soest

27 juli 2021 om 14:45 Activiteiten

SOEST Het Groot Gaesbeeker Gilde hoopt nog steeds dat de gildefeesten kunnen doorgaan. Het gildeweekend (28-29 augustus) valt overigens niet onder de meerdaagse festivals die op last van de overheid voorlopig niet mogen doorgaan. Voor de Volksspelen staan 72 teams te trappelen, voor het Volkspaardenfeest is de inschrijving nog open.

Het gilde heeft de knoop nog niet doorgehakt, laat Frank Spijker weten. Hij is voorzitter van het organisatiecomité en toevallig ook gildekoning (sinds 2019).

Enkele weken geleden besloot het gilde om door te gaan met de organisatie van de gildefeesten en daarbij rekening te houden met de coronamaatregelen. Met uitzondering van de muziekfeesten in de avonduren wil het gilde het zaterdag- en het zondagprogramma zoveel mogelijk laten plaatsvinden, desnoods in een ‘bubbel’, waarbij alle deelnemers en bezoekers een negatieve test of een vaccinatiebewijs moeten kunnen laten zien. In plaats van zes uur ‘s middags wil het gilde tot 20.00 uur doorgaan met muziek en samenzijn. Maar binnenactiviteiten worden er niet gehouden.

De Volksspelen zitten vol met 72 teams (en vijf ploegen op de wachtlijst), de inschrijving voor het Volkspaardenfeest is nog open. Vermoedelijk wordt op 13 augustus door het Groot Gaesbeeker Gilde een definitief besluit genomen.

advertentie
advertentie