Dit jaar geen tribunes bij het Volkspaardenfeest, maar de WPE voorspelt wel spanning en sensatie.
Dit jaar geen tribunes bij het Volkspaardenfeest, maar de WPE voorspelt wel spanning en sensatie. Jaap van den Broek

Volkspaardenfeest Soest: aangepast programma

19 juli 2021 om 07:41 Activiteiten

Ofschoon er nog enkele onzekerheden zijn in verband met mogelijk aangescherpte coronamaatregelen is de Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland (WPE) bijzonder blij dat het Volkspaardenfeest kan worden georganiseerd. ,,Ook al is het een aangepast programma, we zijn heel blij dat het dit jaar weer door kan gaan”, aldus Marja Kok, secretaris van de WPE.

SOEST De inschrijving voor het Volkspaardenfeest is al een poosje geopend. Voor het hippische onderdeel van de gildefeesten is in de kalender zaterdag 28 augustus in alle kleuren van de regenboog omcirkeld.

SENSATIE Volgens haar wordt het zaterdag 28 augustus een dag met spanning en sensatie voor iedere paardenliefhebber, ruiter en menner die op De Blaak aan de Ferdinand Huycklaan rondlopen.

Het programma van de gildefeesten is aangepast, en dat geldt ook voor het Volkspaardenfeest zelf. Er worden geen tribunes geplaatst en tussen de onderdelen door zijn er geen demonstraties en shownummers.

Bij de mini-marathon maken we onderscheid tussen recreanten en wedstrijdrijders

SPRINGRUBRIEK In de ochtenduren rijden de ruiters voor de titel ‘Bestgaande rijpaard of pony 2021 van Soest’. ‘s Middags zijn er activiteiten waar onder anderen strijdlustige ruiters en menners aan kunnen deelnemen. Er is een behendigheidsparcours voor ruiters, een springwedstrijd voor Shetlanders (aan de hand), de springrubriek ‘Speel je spel’, een mini-marathon voor menners. Marja Kok: ,,Bij de minimarathon maken we wel onderscheid tussen recreanten en wedstrijdrijders, maar niet in enkel- of meerspan. Het parcours wordt twee  keer gereden.”

INSCHRIJVEN Inschrijven voor de diverse rubrieken van het Volkspaardenfeest is mogelijk bij de secretaris van de Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland: Peter van den Breemerweg 7, 3768 MP, tel. 06-20713040 (na 19.00 uur) of secretaris@wpeemland.nl of www.wpeemland.nl.

advertentie
advertentie