Zomeropenstelling: van 18 juli tot en met 29 augustus.
Zomeropenstelling: van 18 juli tot en met 29 augustus. Johan van Beek

Oude Kerk: zes weken lang zomeropenstelling

Activiteiten

SOEST De Oude Kerk heeft ook dit jaar een zomeropenstelling. Van 18 juli tot en met 29 augustus kunnen bezoekers er wekelijks van dinsdag tot en met zondag terecht voor allerlei activiteiten. Elke zondagmiddag is er een concert.

Gedurende deze zes weken kunnen belangstellenden in het gebedshuis meer te weten komen over de geschiedenis van de vroegere rooms-katholieke kerk en het orgel dat enkele jaren geleden na een opknapbeurt werd geplaatst.

,,Er is ook gelegenheid voor een moment van bezinning”, zegt een woordvoerster van de Protestantse Gemeente. ,,Mensen kunnen een kaarsje aan steken en/of genieten van een kunsttentoonstelling. Ook is er de mogelijkheid om de toren te beklimmen of van de muziek te genieten tijdens de zondagmiddagconcerten.”

Nog een tip van de organisatoren van de zomeropenstelling: een bezoekje aan de kleurrijke tuin van de Oude kerk met uitzicht op de historische Kerkebuurt waar het ooit allemaal begon voor Soest en die zich uitstekend leent voor een wandeling.

De zomeropenstelling (18 juli-29 augustus) is elke dinsdag tot en met zondag, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. 

Iedere woensdagmiddag is er om 14.00 uur gelegenheid de toren van de Oude Kerk te beklimmen en te genieten van het weidse uitzicht. Aanmelden voor de beklimming kan bij Frans Hoogeweg, tel. 06-25318358 of e-mail: frhoogeweg@telfortglasvezel.nl.

De expositie wordt dit jaar verzorgd door de Soester kunstenaar Peter van Oostzanen. Voor kinderen is het mogelijk om een speurtocht door de kerk te maken.

Op alle zondagen zijn er zomerconcerten aanvang 15.30 uur. De agenda hiervan:

18 juli:
Ensemble Rossignol

25 juli:
Trio Calliope

1 augustus:
Duo Heidema/Telderman (piano/cello)

8 augustus:
Atmos 3

15 augustus:
Orgelconcert Jan Jansen

22 augustus:
Duo Upon the Wind (fluit/gitaar)

advertentie