De brandweer had aan één straal voldoende om het vuur te blussen.
De brandweer had aan één straal voldoende om het vuur te blussen. Eempers

Grote schade door brand in gemeentehuis

28 november 2023 om 06:46 Brand

SOEST Een korte maar felle brand heeft maandag tegen middernacht grote schade veroorzaakt in de afdeling  burgerzaken van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. De oorzaak is nog niet bekend. Volgens de melder zou een explosie aan de brand vooraf zijn gegaan. Een mogelijke oorzaak daarvan is het springen van een grote ruit door de hitte.

door Jan van Steendelaar

De brand woedde aan de achterzijde van het gemeentehuis op de begane grond. Er ontstond veel schade aan de balie in de grote hal en op de afdeling publiekszaken. Later vandaag zal blijken welke gevolgen dat heeft voor de dienstvelening aan burgers.

Omdat door de dichte rook niet direct duidelijk was of de brand zich ook naar andere vertrekken had verspreid, werd het sein middelbrand gegeven. Dat betekende het oproepen van een tweede autospuit. Deze werd ingezet voor de wateraanvoer.

De brand werd met één straal bestreden. Door de rookontwikkeling moesten de brandweerlieden gebruikmaken van ademluchtapparatuur. Nadat het vuur was gedoofd, werd de vertrekken geventileerd. 

(Later meer)

Politie en brandweer nemen de schade op.
Afbeelding
advertentie
advertentie