Onder meer vanuit de ladderwagen werd een straal ingezet.
Onder meer vanuit de ladderwagen werd een straal ingezet. Eempers

Brandweer Soest blust brand in eigen huis

14 juni 2023 om 20:20 Brand

SOEST Na 64 jaar heeft de geschiedenis zich herhaald. Toen, op 16 september 1959, moest de brandweer een brand in eigen huis blussen, woensdagavond was dat opnieuw het geval. Met dit verschil dat destijds de complete kazerne met de grootste nevelspuit van Nederland en alle uitrukuniformen, buitenmodeluniformen en veel brandblusmiddelen verloren gingen. Nu slaagden de manschappen erin het vuur tot een deel van de bovenverdieping te beperken. 

Niettemin is de schade groot aan de hoofdpost op de Lange Brinkweg, nagenoeg op dezelfde plaats waar 64 jaar eerder de kazerne afbrandde. De brandweer zette zowel vanaf de grond als vanaf de hoogwerker en de ladderwagen van Amersfoort stralen in.

ENIG ONGELOOF

Er was aanvankelijk enig ongeloof bij sommigen toen de melding ‘brand gebouw brandweerkazerne hoofdpost’ binnenkwam. Maar al spoedig was duidelijk dat het een serieuze melding betrof. Elke twijfel daaraan werd weggenomen door de aanvankelijk zwarte rookwolken die tot ver in de omtrek waren te zien.

BOVENVERDIEPING

De brand woedde aan de achterkant van de kazerne op de bovenverdieping. Volgens omstanders zou een er explosie zijn geweest, gevolgd door brand. Bij aankomst van de brandweer werd al het materieel naar buiten gereden, de wagens die voor het bestrijden van de brand werden ingezet het eerst. De snelle blussing leverde in zoverre resultaat op, dat er al snel geen vlammen meer te zien waren. 

De politie zette de omgeving ruim af, zodat het verkeer op de Lange Brinkweg gestremd was en het Kerkplein en de Korte Kerkstraat afgesloten waren.

(Later meer)

Aanvankelijk sloegen er grote rookwolken uit de eerste verdieping van de kazerne.
Het vuur aan de Lange Brinkweg werd bestreden vanaf de grond en vanuit de lucht.
advertentie
advertentie