Afbeelding
Jan van Steendelaar

Rookontwikkeling in flatwoning door pannetje op het vuur

20 juli 2020 om 19:41 Brand

SOEST De bewoonster van een woning op de achtste verdieping van een flat aan de Veenbesstraat moest maandagavond opnieuw aan de slag voor het avondeten, nadat de aardappels die zij op het vuur had staan waren drooggekookt en aangebrand. Zij kon niet op tijd ingrijpen, omdat bij het verlaten van de woning de deur in het slot was gevallen, terwijl de sleutels aan de binnenkant zaten. Daarom werd de brandweer te hulp geroepen.

Jan van Steendelaar

Om zo min mogelijk schade te veroorzaken, besloot men om de voordeur niet te forceren. In plaats daarvan werd de komst van de hoogwerker afgewacht. Zodra de rookmelder zou afgaan, zou de deur alsnog opengebroken worden. Op het moment dat de rookmelder afging, was de hoogwerker net opgesteld en kon een brandweerman via een open raam de flat binnengaan, de deur van binnen opendoen en het pannetje met zwarte aardappels naar buiten brengen..

Dat was net op tijd, want de flatwoning kwam al behoorlijk onder de rook te staan. Dat was de enige schade die aan het interieur ontstond. De brandweer heeft de woning geventileerd. Daarna konden beide wagens terug naar de kazernes. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie