De brand was fel toen de brandweer arriveerde.
De brand was fel toen de brandweer arriveerde. Eempers

Uitslaande brand verwoest tuinhuis

9 februari 2024 om 22:03 Brand

SOEST Een felle uitslaande brand heeft vrijdagavond op het volkstuinencomplex De Uitwijk aan de Molenstraat een tuinhuisje voor opslag volledig in de as gelegd. Toen de brandweer aankwam stond het al volledig in brand. 

Door Jan van Steendelaar

Mede aan de hand van camerabeelden stelt de politie een onderzoek in om mogelijk te kunnen achterhalen of er sprake is geweest van brandstichting. Er is geen elektriciteit op het complex.

WATERAANVOER

Omdat de juiste locatie niet direct duidelijk was duurde het even voordat de brandweer deze had ontdekt. Omdat er steeds meer meldingen binnenkwamen, werd besloten een tweede bluswagen te alarmeren. Toen diende zich het probleem van de waterwinning aan. Daarom werd ook de watercontainerwagen ingezet om van een constante wateraanvoer verzekerd te zijn.

Met één straal werd het vuur bestreden en kon overslag naar bouwsels naast het brandende gebouwtje worden voorkomen. Na een uur kon de brandweer inrukken.

BEVEILIGEN

Het is niet de eerste keer dat brand heeft gewoed op het complex. Destijds was dat voor het bestuur van de volkstuinvereniging aanleiding om het gemeentebestuur te vragen om het complex beter te beveiligen. De gemeente reageerde met de mededeling dat beveiliging de verantwoordelijkheid van de vereniging zelf is.

VERANTWOORDELIJK

,Gezien het feit dat de overeenkomst tussen de gemeente Soest en de volkstuinvereniging enkel over de grond gaat en niet over de bouwwerken die erop worden geplaatst, is de Volkstuinvereniging verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen ter voorkoming van brand. De gemeente Soest heeft dan ook niet het initiatief genomen maatregelen te treffen’, aldus het college destijds in een brief aan de gemeenteraad.

Met één straal werden de vlammen gedoofd en werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere objecten.
Voor de watertoevoer was een containerwagen nodig.
Jan Steendelaar
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie