In de laatste periode glipte de beker uit handen van De Duinkikkers.
In de laatste periode glipte de beker uit handen van De Duinkikkers. De Duinkikkers

Verlies in bekerfinale voor De Duinkikkers Soest

14 mei 2023 om 17:57 Waterpolo

SOEST/KROMMENIE De Duinkikkers is er niet in geslaagd de dubbel te pakken. Twee weken na het binnenhalen van het kampioenschap werd de bekerfinale verloren. Voor de waterpoloërs duurde het seizoen kennelijk een periode te lang. ZV Utrecht liep in het laatste kwart van 9-9 naar 9-12 en eiste de bokaal op.

Grote winnaar in het toetje van dit seizoen was het publiek dat een smakelijke eindstrijd kreeg geserveerd. De selectie van ZV Utrecht bestaat uit een aantal voormalig eredivisiespelers aangevuld met goede spelers. De selectie van De Duinkikkers bestaat uit spelers van wie een aantal al een aantal jaar samenspeelt.

MOEILIJK INSCHATTEN

Beide teams hebben in de recente geschiedenis elkaar niet eerder ontmoet. Daarom was het moeilijk inschatten hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn. Het antwoord daarop was te zien in een afgeladen zwembad in Krommenie.

De Duinkikkers begonnen goed. Thomas Tuenter was binnen 65 seconde twee keer doeltreffend. Het antwoord van ZV Utrecht liet niet lang op zich wachten. De mannen uit Utrecht kregen de bal drie keer achter keeper Matthijs van de Burgh. De 3-3 en 4-3 werden door Merijn Vos en Michiel Smeets gemaakt.

EVENWICHT

Na nog een tegentreffer werd de eerste periode met 4-4 afgesloten. Dit was het recept tot en met de derde periode. Thomas Tuenter (2 keer) en Niels Schimmel (3 keer) brachten het aantal doelpunten voor De Duinkikkers op 9. Dat deed ZV Utrecht ook. Met nog één periode te spelen was de stand weer in evenwicht.

Daarmee was de koek op voor De Duinkikkers. ,,Ervaring heeft het gewonnen van het creatieve en afwisselende aanvalsspel van De Duinkikkers”, luidde de analyse in het Soester kamp. ,,De echte winnaar was het publiek. De supporters van beide clubs hebben het feest compleet gemaakt met hun uitbundige en oorverdovende aanmoedigingen.”

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie