Team De Duinkikkers! IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd
Team De Duinkikkers! IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd De Duinkikkers

Recordregen voor De Duinkikkers in schrikkelweekend.

2 maart 2020 om 09:28 Overig Deel je nieuws

Eens in de vier jaar is er sprake van een schrikkeljaar. Aflopen zaterdag was het schrikkelzaterdag en juist op die dag had De Duinkikkers de IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd op de wedstrijdkalender gezet. In haar eigen thuisbasis werd gestreden om de medailles én natuurlijk de te verdienden ijsbonnen, die vanaf aanstaande woensdag weer op het Nieuwehoekplein te besteden zijn. Buiten een paar diskwalificaties én twee glijpartijen op het startblok om voelden de Soesters zich in het thuisbad als een vis in het water.

Van de 46 starts werden er 36 omgezet in een PR, waarbij onderweg ook nog eens 5 tussentijden als nieuw PR mochten gelden. Naast alle PR's werden er 15 gouden, 7 zilveren en 9 bronzen medailles behaald. Alsof dit nog niet voldoende was werden er zes clubrecords aangescherpt. Gek genoeg ging de helft naar de Bemer-family. Lucas Bemer zwom naar records op de 400 wissel en 400 vrij, terwijl Tess Bemer het record op de 200 vlinder wist over te nemen. Kevin Roest verpulverde het staande record op diezelfde afstand, terwijl jeugdzwemmers Senna Boogmans en Anna Strang van Hees clubrecords zwommen op respectievelijk 200 vrij en 200 school.

Februari werd dus uitstekend afgesloten door de Soester zwemmers, die afgelopen zondag gewoon doorging waar het gebleven was. In het 50 meter bad van Amerena werden liefst 26 van de 30 starts omgezet in een nieuw PR. De mooiste prestatie van de dag kwam op naam van Emma Schalken. Op de 100 meter vlinderslag zwom ze een PR van bijna 15 seconden. Haar sublieme tijd van 1.20.69 was daarnaast goed genoeg om het clubrecord ruimschoots uit de boeken te zwemmen.

De sfeer was gedurende het gehele weekend weer uitstekend en de spirit in het water was prima. Dat belooft weer veel moois voor de komende weken, waarin de ploeg hard werk om een tweede kampioenschap op rij te mogen vieren. Dit moet op zaterdag 14 maart in Leusden gaan gebeuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie