Tempo Team kaapte dankzij een beter gamegemiddelde de titel voor de neus van SHOT weg.
Tempo Team kaapte dankzij een beter gamegemiddelde de titel voor de neus van SHOT weg. René de Gier

Net geen Nederlandse titel jeugdteam SHOT Soest

18 mei 2023 om 22:06 Tafeltennis

SOEST Het jeugdteam van SHOT heeft net niet de Nederlandse titel kunnen bemachtigen. In een volgens toeschouwers bloedstollende finale won Tempo Team met 6-4. Het was voor het eerst dat de Soester tafeltennisvereniging met de jeugd in de eindstrijd om het Nederlands kampioenschap stond.

Dat unieke moment deed zich op Hemelvaartsdag voor in Hilversum. Coach Flip Valero had de vaste basisspelers Jurre de Bree, Mats Waersegers en Jip Weijers opgesteld. Koen Houtgast was reserve. Bij zowel SHOT als Tempo Team was de spanning voelbaar. Ondanks de zenuwen kwam SHOT ijzersterk uit de startblokken. Mats, Jurre als Jip wonnen allemaal hun eerste enkelpartij. Voor Mats en Jip ging dat in vijf games met minimaal verschil. Jurre had ‘slechts’ vier games nodig in zijn eerste winstpartij.

Bij het dubbel ging het precies andersom. Tempo Team scoorde het eerste punt door met 11-9 in de vijfde game te winnen. Daarna verloor Mats zijn enkelpartij, ook met nipt verschil in de vijfde game. De wedstrijd was aan het kantelen en dat was voelbaar in partij 6. Ondanks verschillende matchpoints in de vierde game moest Jip zijn tegenstander feliciteren. Daarmee was de stand weer in evenwicht: 3-3.

Tempo Team stoomde daarna door naar een 5-3 voorsprong en de winst leek in zicht voor de Amsterdammers. Mats kwam met 0-2 achter, maar draaide de wedstrijd om en zorgde ervoor dat SHOT terugkwam tot 5-4.

In de laatste wedstrijd moest Jurre aan de bak met een zware opgave. Alleen een 3-0 zege van hem zou voldoende zijn om de titel te veroveren. Maar de eerste twee games waren voor de Amsterdammers die daarmee zeker waren van het Nederlands kampioenschap. Jurre trok de partij nog wel met 3-2 naar zich en bracht de eindstand daarmee op 5-5, maar dankzij een beter gemiddelde per game ging de landstitel naar Tempo Team.

Voor SHOT heeft de tweede plaats een dikke gouden rand. De doelstelling dit seizoen was om de play-offs te halen. Dat doel werd overtuigend bereikt. In de halve finale werd ruim gewonnen van Alexandria’66 en in de finale was SHOT heel dicht bij een stunt tegen de favoriet Tempo Team.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie