V.l.n.r. Jurre de Bree, Mats Waersegers, Jip Weijers, coach Flip Valero en Koen Houtgast.
V.l.n.r. Jurre de Bree, Mats Waersegers, Jip Weijers, coach Flip Valero en Koen Houtgast. TTV SHOT

Jeugdteam SHOT Soest in finale Nederlands kampioenschap

16 april 2023 om 11:13 Tafeltennis

SOEST Het jeugdteam van SHOT heeft de finale van het Nederlands kampioenschap bereikt. In de halve eindstrijd werd Rotterdam tweemaal verslagen. Na de 3-7 winst in de havenstad verzekerde het Soester team zich zaterdag in de return op 4-0 van een plek in de nationale finale.

,,Een uniek moment in de historie van de club”, laat René de Gier weten. ,,Het is namelijk voor de eerste keer dat SHOT zich plaatst voor de finale om het landskampioenschap bij de jeugd.”

Dankzij de 7-3 overwinning in Rotterdam had SHOT zaterdag in de Willaertzaal een kansrijke uitgangspositie. Van de tien partijen moesten er minimaal vier worden gewonnen. In de opstelling bij SHOT stonden Jurre de Bree, Mats Waersegers en Jip Weijers. Coach Flip Valero had ook de beschikking over ‘vierde man’ Koen Houtgast.

BESLISSENDE PUNT

SHOT startte sterk met een overtuigende overwinning van De Bree op Nico Leeuwenburg. Waersegers kwam in zijn partij moeizaam op gang tegen Tobias van Geffen, maar wist uiteindelijk met 3-1 te winnen en bracht SHOT op 2-0. Jip Weijers deed vervolgens ook een duit in het zakje en klopte Roald van der Meijden met 3-1. In het dubbel scoorden De Bree en Waersegers  het beslissende punt.

HEMELVAARTSDAG

De landelijke finale vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, en wordt gespeeld in het tafeltenniscentrum in Hilversum. Tegenstander is Tempo Team uit Amsterdam. Als het jeugdteam van SHOT Nederlands kampioen wordt, mag het eerste seniorenteam volgend seizoen in de derde divisie uitkomen. Dat speelt nu in de hoofdklasse.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie