PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Soest

‘Beukendal was sport, maar vooral een avondje uit’

Overig Serie Beukendal
Foto: Jaap van den Broek
1 okt 2023, 12:05
Dertig jaar na de derby DVS-SEC wagen Ramon Heijnen (links) en Ronald de Rooij zich nogmaals aan armpje drukken in Beukendal. Nu het nog kan.
Dertig jaar na de derby DVS-SEC wagen Ramon Heijnen (links) en Ronald de Rooij zich nogmaals aan armpje drukken in Beukendal. Nu het nog kan.
SOEST

Het is 20 september 1993. Zoals te doen gebruikelijk op maandag staat zaalvoetbal op het sportmenu in Beukendal. Het hoofdgerecht van die avond is een echte derby. Een lokale ‘clash’, waarin ‘twee verre familieleden’ elkaar zullen gaan bestrijden op de sportvloer. Lijnenuitzetter Ronald de Rooij van DVS en spits Ramon Heijnen van SEC kunnen elkaar die avond eenvoudigweg niet ontlopen. Een sportieve familietwist is onvermijdelijk. In een dubbelinterview laat de Soester Courant het tweetal vooruitblikken op het duel. Dertig jaar later mogen ze in het kader van deze serie over Beukendal nog eens terugblikken.

door Johan van Beek

Beukendal, sociaal en sportief monument van vlees en bloed, gaat in februari tegen de vlakte. De hal van onschatbare waarde moet wijken voor betaalbare woningen. In een serie begeleidt de Soester Courant de sporthal via Memory Lane naar de sloper.
Deel 2: Ramon Heijnen en Ronald de Rooij terug naar 20 september 1993.

Eigenlijk wete..

Johan van Beek
Deel dit artikel via: