Werner Paans neemt nog even een kijkje in sporthal Beukendal.
Werner Paans neemt nog even een kijkje in sporthal Beukendal. Jaap van den Broek

Beukendal is mijn hart, een thuis voor jong en oud’

24 september 2023 om 14:22 Overig

SOEST Beukendal, sociaal en sportief monument van vlees en bloed, gaat in februari tegen de vlakte. De hal van onschatbare waarde moet wijken voor betaalbare woningen. In een serie begeleidt de Soester Courant de sporthal via Memory Lane naar de slopershamer. Deze week deel 1: Werner Paans. Hij gaf in 1966 de voorzet voor de bouw van de sporthal.

Natuurlijk heeft hij het niet in zijn eentje gedaan, maar Werner Paans mag gerust de aanstichter of initiator worden genoemd van sporthal Beukendal. Met een brief die hij in september 1966 -mede namens anderen- schreef aan het bestuur van de Stichting Lichamelijke Opvoeding en Sport in Soest bracht hij het balletje aan het rollen. Nog geen drie jaar later vond de feestelijke openingsweek van Beukendal plaats. Weer ruim een halve eeuw later, in januari 2024, komt er een week van afscheid.

,,Ik begrijp het wel dat er een nieuwe accommodatie moet komen. Maar het is jammer dat Beukendal weg moet, zo’n hal waar zoveel sentimenten liggen; die de binnensport zo’n push heeft gegeven.” Weemoed begeleidt de woorden van Werner Paans.

In de Soester Courant van woensdag 27 september gaat hij in een uitgebreid interview in op hoe het zo gekomen is en wat de betekenis van een hal is.

Beukendal 'onder constructie', 1968-'69, deze seriebouw was binnen een jaar gereed.
Afscheid van niet zomaar een sporthal.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie