Agnes Kraaikamp en Folko de Raad: ,,Iedereen ging bij iedereen naar de wedstrijden kijken. De hele zaterdag was voor korfbal."
Agnes Kraaikamp en Folko de Raad: ,,Iedereen ging bij iedereen naar de wedstrijden kijken. De hele zaterdag was voor korfbal." Jaap van den Broek

‘Beukendal was de hele zaterdag knus en gezellig’

7 november 2023 om 07:00 Korfbal

SOEST Het is 16 mei 1975. Als zestienjarige loopt Agnes Kraaikamp voor het eerst de trap van Beukendal op. Boven in het restaurant is de oprichtingsvergadering van een korfbalvereniging, heeft ze in de Soester Courant gelezen. Na EDO en de Meteoren is er in Soest geen korfbalvereniging meer, maar een aantal korfballers wil als ware het een doorloopbal een doorstart maken.

Net als Kraaikamp die uit Den Haag komt en waar ze ook al korfbalde. ,,We zaten achterin de kantine, op dezelfde stoelen als nu, met voor mijn beleving allemaal oudere mensen. Nu zeg ik: ze waren in de twintig, maar voor mijn gevoel was dat toen oud. Ik was de jongste, maar ik mocht zelfs meebeslissen over de naam van de club en de kleur van de tenues.”

Het is najaar 2023. Als 53-jarige loopt Folko de Raad de trap van Beukendal op, voor het eerst sinds eind jaren tachtig toen in Soesterberg de Banninghal in gebruik werd genomen en KVO zijn zaalwedstrijden in eigen dorp kon gaan afwerken. ,,Ik kwam boven, keek naar links en naar rechts en het beeld dat ik hier zag, riep gelijk herinneringen op. De associatie met die tijd kwam sterk terug.”

In de Soester Courant van woensdag 8 november zijn Agnes en Folko de hoofdrolspelers in deel 4 van de serie over sporthal Beukendal.

Luchtduel tijdens een wedstrijd van De Eemvogels.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie