Dertig jaar na de derby nog maar een keer armpje drukken.
Dertig jaar na de derby nog maar een keer armpje drukken. Jaap van den Broek

Door Beukendal maakte zaalvoetbal bloeiperiode door

10 oktober 2023 om 19:15 Overig

SOEST Beukendal, sociaal en sportief monument van vlees en bloed, gaat in februari tegen de vlakte. De hal van onschatbare waarde moet wijken voor betaalbare woningen. In een serie begeleidt de Soester Courant de sporthal via Memory Lane naar de sloper. Deel 2: Ramon Heijnen en Ronald de Rooij gaan terug naar 20 september 1993.

Het is 20 september 1993. Zoals te doen gebruikelijk op maandag staat zaalvoetbal op het sportmenu in Beukendal. Het hoofdgerecht van die avond is een echte derby. Een lokale ‘clash’, waarin ‘twee verre familieleden’ elkaar zullen gaan bestrijden op de sportvloer. Lijnenuitzetter Ronald de Rooij van DVS en spits Ramon Heijnen van SEC kunnen elkaar die avond eenvoudigweg niet ontlopen. Een sportieve familietwist is onvermijdelijk. In een dubbelinterview laat de Soester Courant het tweetal vooruitblikken op het duel. Dertig jaar later mogen ze in het kader van deze serie over Beukendal nog eens terugblikken.

Eigenlijk weten ze niets tot niet veel meer over en van de wedstrijd. Ja, dat ze waren geïnterviewd en zelfs in het kunstwerk aan de Beukenlaan-side hadden moeten klimmen voor de fotosessie, dat dan weer wel. Het digitale archief blaast de herinnering nieuw leven in en na enkele kolomregels neemt Ronald de Rooij al snel het woord. Het hoogste woord, wat bij niemand aan tafel verbaasde blikken tevoorschijn tovert. ,,Kijk eens, 2-0 gewonnen, twee keer De Rooij. Kan er helemaal niets van die Witte.”

In de Soester Courant van woensdag 11 oktober een uitgebreide terugblik met Ramon en Ronald.

September 1993: krachtmeting in aanloop naar DVS-SEC.
advertentie
advertentie