Afbeelding
pixabay

Dames Auto Smeeing/BDC nemen punten mee uit Amsterdam

3 februari 2020 om 07:26 Overig

SOEST De wedstrijd tegen middenmoter VOC 4 stond voor de dames van Auto Smeeing/BDC zondag op het programma. Winst tegen de dames uit Amsterdam was erg belangrijk in de strijd tegen degradatie. De thuiswedstrijd ging verloren en dus waren de dames van BDC erop gebrand een betere wedstrijd neer te zetten en de punten mee naar Soest te nemen.

Het begin van de wedstrijd was rommelig en de dames hadden moeite om de bal te controleren, hierdoor leden de dames onnodig balverlies en keken zij tegen een 3-0 achterstand aan. Het was Sanne Smeeing die het eerste doelpunt voor BDC op het scorebord kon zetten. Nadat de balcontrole van de dames van BDC beter werd, konden er snellere aanvallen gespeeld worden. Door de snelle aanvallen ontstonden er genoeg kansen voor de dames van BDC. Vooral Rhonda Koopman en Maaike van Barneveld profiteerden van de snelle aanvallen, maar echt dichterbij kwam BDC niet. Net voor rust kwamen de dames van BDC dichterbij en een mooi uitgespeelde aanval, welke werd afgerond door Leonie van de Hoef, zorgde voor een 13-12 ruststand in het voordeel voor de dames van VOC.

Met nog één doelpunt achterstand begonnen de dames van BDC de tweede helft vol goede moed. Het verhaal was duidelijk: Veel snelle tegenaanvallen spelen en vooral de cirkelloopster en de opbouwspeelster eerder en beter aanpakken. Vooral de snelle tegenaanvallen werden goed uitgespeeld en hierdoor kon Rhonda Koopman erg makkelijk gevonden worden en scoren. De dames van BDC kwamen zelfs even op een voorsprong van 15-16.

Daarna was het vooral stuivertje wisselen, de dames van VOC konden vooral van afstand voor doelpunten zorgen en de dames van BDC moesten het van de snelle tegenaanval hebben. BDC kwam nog even op een achterstand van 25-22, maar het hoofd werd koel gehouden en door doelpunten van Patricia Sakkers en Rhonda Koopman werd er terug gevochten naar een gelijke stand van 29-29. In de laatste tien seconden van de wedstrijd kregen de dames van BDC een strafworp, deze werd goed benut door Rhonda Koopman. Zo namen de dames van BDC twee erg belangrijke punten mee naar Soest en hebben zij goede zaken gedaan op handhaving in de eerste klasse.

advertentie
advertentie