Afbeelding
Yourlease/HV Eemland

Handballers kunnen net niet verrassen tegen koploper

17 november 2019 om 08:55 Overig

SOEST De debutant in de eerste divisie verkeert na een bliksemstart van het seizoen nu in zwaar weer, zaterdagavond werd in Sporthal Beukendal met 23-29 verloren van GHV uit Goirle. Voor de handballers van Yourlease/HV Eemland betekende dat de zesde nederlaag op rij, al leek er even een verrassing in te zitten.

Tegen de mannen van trainer/coach Geert van Meersbergen, die medekoploper zijn in de eerste divisie, werd verrassend een 3-1 voorsprong genomen. Maar daarna namen de Brabanders het heft in handen. Via een 6-6 tussenstand namen ze een voorsprong met een marge van vier, 6-10.

Met een 12-16 ruststand leken de gasten reeds op rozen te zitten. Daar dacht de thuisploeg van het technisch verantwoordelijk duo Bessel Grift/John van Gulik anders over, binnen no time kwamen de geel/zwarten op gelijke hoogte. Cirkelloper Alper Kaplan was drie maal trefzeker en Paul Otten deed met twee treffers van uit de hoek ook een duit in het zakje, 17-17.

De van een blessure teruggekeerde Tim Zwart schoot de thuisploeg zelfs op voorsprong. Een verrassende overwinning leek aanstaande, maar bij een 23-21 tussenstand in de vijftigste minuut stokte de productie volledig. De gasten overklasten de thuisploeg en door een 0-8 eindsprint kwam er een 23-29 eindstand op het scorebord.

Scores: Alper Kaplan 6. Jeffrey van Gulik 6, Paul Otten 4, Tim Zwart 3, Johnny van Gulik 3 en Julian Bakker 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie