PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Soest

‘Beukendal was de hele zaterdag altijd knus en gezellig’

Korfbal Serie Beukendal
Foto: Jaap van den Broek
1 okt 2023, 09:15
Agnes Kraaikamp en Folko de Raad: ,,Iedereen ging bij iedereen naar de wedstrijden kijken. De hele zaterdag was voor korfbal."
Agnes Kraaikamp en Folko de Raad: ,,Iedereen ging bij iedereen naar de wedstrijden kijken. De hele zaterdag was voor korfbal."
SOEST

Het is 16 mei 1975. Als zestienjarige loopt Agnes Kraaikamp voor het eerst de trap van Beukendal op. Boven in het restaurant is de oprichtingsvergadering van een korfbalvereniging, heeft ze in de Soester Courant gelezen. Na EDO en de Meteoren is er in Soest geen korfbalvereniging meer, maar een aantal korfballers wil als ware het een doorloopbal een doorstart maken. Net als Kraaikamp die uit Den Haag komt en waar ze ook al korfbalde. ,,We zaten achterin de kantine, op dezelfde stoelen als nu, met voor mijn beleving allemaal oudere mensen. Nu zeg ik: ze waren in de twintig, maar voor mijn gevoel was dat toen oud. Ik was de jongste, maar ik mocht zelfs meebeslissen over de naam van de club en de kleur van de tenues.”

door Johan van Beek

Beukendal, sociaal en sportief monument van vlees en bloed, gaat in februari tegen de vlakte. De hal van onschatbare waarde moet wijken voor betaalbare woningen. In een serie begeleidt de Soester Courant de sporthal via Memory Lane naar de sloper.
Deel 4: Agnes Kraaikamp ..

Johan van Beek
Deel dit artikel via: