Afbeelding

Vijf clubrecords voor De Duinkikkers op NK sprint!

27 juni 2022 om 08:59 Overig Deel je nieuws

In Rotterdam stond afgelopen weekend de eerste editie van het NKnl op het programma. Diverse Nederlandse kampioenschappen werden in de havenstad op hetzelfde moment georganiseerd. Van boksen tot triatlon en van judo tot turnen; voor eenieder was wel een sport aanwezig. Het NK sprint was het ‘zwem NK’ tijdens dit nieuwe concept.

Namens De Duinkikkers mochten vier zwemmers aan de start verschijnen van dat NK sprint. Er werd uitstekend gepresteerd door het jonge viertal, wat ook voor een uitstekende sfeer zorgde. Want zeg nou zelf; je beste race ooit zwemmen op een NK, dat is toch waar je uiteindelijk zo hard voor werkt. Rhodee van den Ham lukte dat driemaal, terwijl Lucas Bemer zichzelf tweemaal overtrof. Van den Ham zorgde voor clubrecords op de 50 vrij, 50 school en 100 wissel, terwijl Bemer datzelfde wist te bewerkstelligen op de 50 vlinder en eveneens de 50 vrij.

Tess Bemer zwom drie mooie races, en zat op de 50 vrij maar een haartje van haar eigen persoonlijke record verwijderd, terwijl ze ook op de 50 vlinder en 100 wissel akelig dicht bij haar PR in de buurt zat. Emma Schalken, met 13 jaar de benjamin van de ploeg, liet zich uitstekend zien op haar eerste senioren NK. Op de 50 vlinder zwom ze een fractie boven haar eigen beste tijd, maar heeft voldoende input gekregen om er de volgende keer flink onder te duiken!

Het zwemseizoen zit er nu bijna op voor de Soesters. Enkel de clubkampioenschappen en een ritje Amsterdam voor de Speedo Fast Water Meet liggen nog in het vooruitzicht. Daarna mag men genieten van een welverdiende zwemvakantie!  

advertentie
advertentie