Het Diaconaal Inloophuis Soest werd in maart 2020 geopend.
Het Diaconaal Inloophuis Soest werd in maart 2020 geopend. Jaap van den Broek

Diaconaal Inloophuis Soest kan doorgaan met activiteiten

13 december 2021 om 16:00 Maatschappelijk

SOEST Diaconaal Inloophuis Soest kan doorgaan met de wekelijkse activiteiten. Daaronder valt ook de Buurtbalie, waarvan vorige week in deze krant ten onrechte werd gesteld dat die activiteit is geschrapt als gevolg van de ‘coronabeperkingen’.

De ontmoetingsbijeenkomsten van het inloophuis zijn bedoeld voor mensen die niet of nauwelijks kunnen terugvallen op een sociaal netwerk. Even een praatje maken, een spelletje doen, een krantje lezen, maar vooral: even niet alleen zijn. Dat is de insteek van het inloophuis waarvan Reina Holtrop sinds kort de coördinator is. Alle bijeenkomsten zijn in De Binnenhof, de ontmoetingsruimte bij De Open Hof aan de Veenbesstraat 2.

Een van de activiteiten is de Buurtbalie. Elke maandag en vrijdag (10.30-13.00 uur) is er vrije inloop voor mensen die behoefte hebben aan contact of ondersteuning bij het een of ander. Desgewenst kunnen ze rond het middaguur een tosti nuttigen.

Naast het sociale aspect van ontmoeting bieden de vrijwilligers van het Diaconaal Inloophuis Soest praktische hulp bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren, maar ook bijvoorbeeld het aanvragen van subsidie.

De hulp gaat verder. Wie problemen heeft in het gezin of in de buurt, kan ook aankloppen bij de vrijwilligers.,,In een ongedwongen sfeer bespreken we wat we kunnen doen en begeleiden we mensen naar de juiste hulpaanbieders”, aldus de coördinator.

Elke tweede maandag van de maand is er okm 11.00 uur een maatschappelijk spreekuur (inloop) Maatschappelijk werker Yvonne van Welzin is dan aanwezig om vragen te beantwoorden en waar mogelijk advies te verstrekken.

Verder houdt het inloophuis regelmatig themabijeenkomsten.

Meer informatie: tel. 06-58875243, http://www.coordinatoreinloophuissoest.nl of www.inloophuissoest.nl.

advertentie
advertentie