Valérie Ungerer was als ambassadeur van het onderwijs ook op de landelijke tv te zien.
Valérie Ungerer was als ambassadeur van het onderwijs ook op de landelijke tv te zien. Astrid van den Hoek

Valerie Ungerer uit Soest: ambassadeur van het onderwijs

11 december 2021 om 08:00 Mensen

SOEST De Soester docente Valérie Ungerer (30) schopte het dit jaar tot de finale van de landelijke Leraar van het Jaar-verkiezing, maar greep op 4 december net naast de prijs. Het hele jaar zette ze zich met de andere finalisten in als ambassadeur van het onderwijs. Ze blikt terug op een bijzondere ervaring.

Ze is er dan wel niet met ‘de Krul’ vandoor gegaan, het beeldje dat de winnaar krijgt, maar kijkt positief terug op de afgelopen periode. ,,Ik voelde me heel vereerd dat ik was genomineerd. Het gaat niet om de beste leraar, maar om de beste ambassadeur voor het onderwijs. Dat heb ik de afgelopen tijd veel uit moeten leggen, ik ben wel blij dat dat nu niet meer hoeft”, zegt Valérie Ungerer.

BETEKENISVOL De docente Frans op het A. Roland Holst College in Hilversum wil ook helemaal niet per se de beste docent zijn, maar vooral laten zien hoe leuk het onderwijs is. Ze zag haar mede-finalisten dan ook eigenlijk niet als concurrenten. ,,We geloven immers in hetzelfde, in het mooie en betekenisvolle van ons vak. We spreken elkaar al een tijd elke dag en hebben veel van elkaar geleerd.”

In de Soester Courant van woensdag 15 december een uitgebreid verhaal met Valerie Ungerer.

Door Astrid van den Hoek

advertentie
advertentie