Marja van der Vorst (links) en Annemarie Hidding bij het beeld dat onthuld werd tijdens de opening van De Luwte, ruim veertien jaar geleden.
Marja van der Vorst (links) en Annemarie Hidding bij het beeld dat onthuld werd tijdens de opening van De Luwte, ruim veertien jaar geleden. Astrid van den Hoek

Hospice Soest zwaait pioniers Marja van der Vorst en Annemarie Hidding uit

10 oktober 2021 om 08:00 Zorg

SOEST Directeur Marja van der Vorst en adjunct-directeur Annemarie Hidding nemen na vijftien jaar afscheid van De Luwte, Hospice & Thuis. Ze kijken terug op intensieve pioniersjaren die veel van hen hebben gevraagd, maar hun ook veel hebben gegeven. ,,We hebben van alles hier meegemaakt en het huis inhoudelijk vorm gegeven.”

Als je vanaf het bijna eerste begin bij een organisatie betrokken bent geweest die duidelijk een belangrijke functie in de maatschappij vervult, is loslaten een grote stap. Maar toch is het goed zo, na vijftien jaar, vinden Marja van der Vorst en Annemarie Hidding van De Luwte. ,,Ik ga nu met pensioen”, zegt Marja. ,,Deze werkplek voelt niet als ‘mijn kindje’ of zoiets. Mijn kinderen en kleinkinderen laat ik namelijk niet los, maar De Luwte nu wel.”

Het is mooi om zo nabij te zijn en alle verschillende emoties mee te maken

Bij Annemarie is er evenmin spijt. ,,Het is goed zo. Dit is een full-continu bedrijf, je bent eigenlijk nooit vrij. Marja en ik konden elkaar blindelings vertrouwen en vinden. Dat scheelde, maar het is een pittige baan. Het is mooi om zo nabij te zijn en alle verschillende emoties mee te maken, maar de emmer is een keer vol. Het is apart, want we laten iets los dat er niet was voor wij hier kwamen. We hebben van alles meegemaakt hier, het huis inhoudelijk vorm gegeven.”

In de Soester Courant van woensdag 13 oktober een uitgebreid verhaal met Marja van der Vorst en Annemarie Hidding. Over bijzondere momenten, een veilige plek, kracht, toewijding, ontwikkeling, gevoel en meer.

Door Astrid van den Hoek

advertentie
advertentie