Valérie Ungerer maakt met twee anderen kans op de landelijke eretitel 'leraar van het jaar'.
Valérie Ungerer maakt met twee anderen kans op de landelijke eretitel 'leraar van het jaar'. Eigen foto

Valérie Ungerer uit Soest in landelijke finale lerarenverkiezing

22 januari 2021 om 09:10 Onderwijs

SOEST Valérie Ungerer uit Soest, docent Frans van het A. Roland Holst College in Hilversum, behoort tot de laatste drie genomineerden van het voortgezet onderwijs bij de landelijke Leraar van het jaar verkiezing. De beroepsjury onder leiding van de titelhouders verkoos uit honderden aanmeldingen een top tien.

Daaruit kozen zij deze week de drie finalisten. Hun namen werden bekendgemaakt tijdens een online bijeenkomst, waarbij Prins Constantijn rapper Ali Bouali hun waardering uitspraken voor de docenten.

VAN ALLE MARKTEN THUIS In het juryrapport stonden mooie lovende woorden voor Valérie. De jury vindt haar een goede docent die van alle markten thuis is. Een docent die de mening van haar leerlingen echt op waarde weet te schatten en veel invloed heeft op hoe ze haar lessen vorm geeft. Daarnaast heeft ze een goed verhaal: ze weet waarom ze doet wat ze doet. De jury denkt dat Valérie bij menige debatavond kan aanschuiven en daar haar verhaal goed zal weten over te brengen als ambassadeur van het leraar zijn in het voortgezet onderwijs.

Op 19 mei presenteren de genomineerden zich tijdens de Big Improvement Day, waarna op 4 december de finale volgt op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de jaarbeurs Utrecht.

advertentie
advertentie