Trainen en voetballen. Bij SO Soest is de jongste jeugd op woensdagmiddag welkom om gratis kennis te maken met voetbal.
Trainen en voetballen. Bij SO Soest is de jongste jeugd op woensdagmiddag welkom om gratis kennis te maken met voetbal. Jaap van den Broek

De poort staat open voor de jeugd bij SO Soest

24 februari 2021 om 12:45 Advertorial_2

SOEST Voetbalvereniging SO Soest zet letterlijk de poort open om kinderen de kans geven te voetballen op de velden aan de Bosstraat-Oost. Dat doet de club door de mogelijkheid te bieden om op woensdagmiddag ‘gratis’ te trainen en te voetballen. Bevalt het, dan kan het kind lid worden van de grootste voetbalvereniging van Soest.

Jeugdvoorzitter Leo Rauch neemt op vrijdagochtend de schema’s door. ,,Morgen zijn alle velden weer bezet voor de onderlinge competitie. De jeugd tot 18 jaar mag voetballen en die kans beiden wij ze ook. Juist in tijden van crisis leren wij hoe belangrijk het is dat kinderen plezier en beweging nodig hebben. ‘Rust Roest’ en dat gaat zeker voor kinderen op. Kinderen moeten buiten zijn en bewegen. Sport is het ideale middel om te bewegen, om vrienden te maken en om heel veel plezier te hebben.”

De jeugdleden van de blauwwitten zijn niet alleen op zaterdag op de velden. Doordeweeks wordt er getraind. De allerjongste jeugd traint op de woensdagmiddag en daar is ruimte voor aspirant-leden vertelt Rauch: ,,Dat doen wij speciaal voor al die kinderen die nog niet voetballen. Wij zeggen: trek die voetbalschoenen aan! Ga naar buiten en train mee! Bij SO Soest mag je vanaf 3 maart op woensdagmiddag een aantal malen vrijblijvend meetrainen en -voetballen.”

GEBOORTEJAAR De leeftijdscriteria zijn ingedeeld op geboortejaar. Kinderen geboren in 2015 en 2016 trainen mee bij de Leeuwen en Welpen vanaf 16 uur. Onder 8 (geboortejaar 2013) vanaf 15 uur. Onder 9 (geboortejaar 2012) vanaf 16 uur. Onder 10 (geboortejaar 2011) vanaf 17 uur. Onder 11 (geboortejaar 2010) vanaf 18 uur. Onder 12 (geboortejaar 2009) vanaf 18 uur. Aanmelden kan bij de poort waar vrijwilligers ervoor zorgen dat de nieuweling goed wordt opgevangen. ,,Daarna gaat het als vanzelf”, zegt Rauch. ,,Het grote veld, de bal, het doel en vooral...het buiten zijn. Plezier beleven en beter worden in voetbal, dat is onze doelstelling! Bevalt het? Dan verwelkomen wij je graag als nieuw lid.

KIND ZIJN Voorzitter Ries de Jong is blij met de plannen van de jeugdafdeling van zijn vereniging. ,,SO Soest is een voetbalvereniging waar iedereen welkom is. Waar kinderen kind mogen zijn en waar voor ieder niveau plaats is. De essentie van een vereniging is om mensen met elkaar te verbinden. Samen winnen en samen verliezen. Om leren gaan met teleurstelling, blij zijn met winst, beter worden in je spel, zelfvertrouwen kweken. Voetballen bij een vereniging als SO Soest is niet zomaar een tijdverdrijf. Het is de basis voor een plezierige jeugd.”

GELUKKIGER De Jong benadrukt dat vooral in coronatijd de amateurclubs hun verantwoording moeten pakken. ,,Ook wij voelen de negatieve gevolgen van de lockdowns. Kantine-inkomsten zijn weggevallen, activiteiten liggen grotendeels stil. Maar dat betekent niet dat wij met de armen over elkaar zitten. Wij gunnen thuiszittende kinderen een uitje naar de club en dat willen wij ook voor kinderen faciliteren die nog niet actief lid zijn van onze vereniging. Een sportend kind is een gelukkiger kind.”

SOCIALE CONTACTEN Jeugdvoorzitter Leo Rauch: ,,In onze beleving is sporten, met name het samen buiten sporten in tijden waarin er weinig te doen is, essentieel voor sociale contacten en beweging. Wij zijn vorige maand gestart met de onderlinge competitie. Het voelde als een verademing om weer echte voetbalwedstrijden te mogen spelen.”

Meer informatie voor contactpersonen of aanmelden als lid: www.so-soest.nl.

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie