Afbeelding
Jaap van den Broek

Paleis Soestdijk kleurt paars tegen kanker

5 februari 2021 om 09:09 Overig

SOEST/BAARN Paleis Soestdijk kleurde donderdagavond paars. Het landgoed deed mee aan de Wereld Kanker Dag en bracht de verlichting aan als steunbetuiging en eerbetoon aan iedereen die door kanker wordt geraakt.

Naast het paleis gebeurde dat onder andere ook met de Sint Bavokerk in Haarlem en de Grote Marktstraat in Den Haag, Naast het paars kleuren van gebouwen, wordt als onderdeel van de campagne door velen een paars lintje gedragen. Zo wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Maar, ook voor het belang van preventie, vroege opsporing, behandeling en nazorg.

Directeur Frans van der Avert van Soestdijk op de website: ,,Wij ondersteunen het initiatief van harte. Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd. Naast de historie wordt er op interactieve wijze in het paleis en het omringende park ingezoomd op de thema’s water, energie, voeding en gezondheid. Nederlandse innovaties waar wij wereldwijd impact maken, ook op het gebied van oncologie.”

advertentie
advertentie