Afbeelding
Baarnsche Courant

Extern adviseur voor ondersteuning bij besluitvorming ontwerpbestemmingsplan Paleis Soestdijk

28 januari 2021 om 20:00 Politiek Paleis Soestdijk

SOEST/BAARN HBR advocaten uit Baarn is aangesteld als extern adviseur van de Baarnse gemeenteraad bij het vaststellen van het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk. Daarnaast ondersteunt adviesbureau Twijnstra Gudde bij de beantwoording van financiële vraagstukken. 

De opdracht voor het aanstellen van een extern adviseur is gegeven in een amendement tijdens de raadsvergadering van 15 juli 2020. Een werkgroep heeft de opdracht uitgewerkt en de selectie voor het adviesbureau gemaakt.

Op basis van de opdracht en de inschatting van de waarde is, na overleg met de inkoopadviseur, besloten om de opdracht enkelvoudig onderhands aan te besteden bij de unanieme voorkeurspartij van de werkgroep, te weten HBR Advocaten uit Baarn.

Voor de beantwoording van de financiële vraag over de woningbouwontwikkeling op het Alexanderkwartier heeft HBR Advocaten het adviesbureau Twijnstra Gudde gevraagd hen te ondersteunen. Voor de raad is er slechts één opdrachtnemer en dat is HBR Advocaten. De totale som van de opdracht bedraagt 39.500 euro exclusief BTW.

HBR Advocaten levert uiteindelijk een rapport op aan de gemeenteraad van Baarn waarin de vragen uit het amendement feitelijk en juridisch geanalyseerd zijn. Zij zullen zij dit rapport toelichten en beschikbaar zijn voor vragen tijdens een openbare raadsvergadering (als onderdeel van de informatiecyclus). Het politieke oordeel is aan elke individuele fractie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie