Afbeelding
Eempers

Start laatste fase bouw Dorpsplein

7 december 2020 om 11:03 Nieuwbouw

SOESTERBERG Er is een begin gemaakt met de voorbereidende grondwerkzaamheden voor het realiseren van de laatste fase van nieuwbouw op het oude Dorpsplein, de plek waar het voormalige Dorpshuis Burgstede stond. Op het enige nog braakliggende terrein restant van het plein op de hoek met de Generaal Win kelmanstraat worden voor woningcorporatie Alliantie negentien appartementen en een grondgebonden woning gebouwd.

Het heeft zestien jaar geduurd sinds in 2004 de gemeente een overeenkomst sloot over de herontwikkeling van het laatste deel van het Dorpsplein. Het grootste deel is sindsdien bebouwd, maar met het de rest van het terrein wilde het niet erg lukken. Aanvankelijk zou Dura Vermeer de nieuwbouw hier voor z’n rekening nemen, maar dit bedrijf haakte af toen uit een marktonderzoek naar de behoefte aan de twintig koopwoningen de belangstelling tegen bleek te vallen. Dat was ook de reden dat de belegger die de woningen zou verhuren in 2019 z’n medewerking introk.

Het was de bedoeling om direct na realisering van de eerste fase door te gaan met de afsluitende bebouwing van het Dorpsplein waar behalve dorpshuis Burgstede winkels en ook de politiepost en de hulpsecretarie waren gevestigd. Nadat ontwikkelaar en belegger zich terugtrokken, was woningcorporatie Alliantie bereid de woningen af te nemen en te verhuren.

advertentie
advertentie