Eric Ineke JazzXpresse, zaterdag 17 oktober te zien en te horen in Artishock.
Eric Ineke JazzXpresse, zaterdag 17 oktober te zien en te horen in Artishock. Juan Carlos Villarro

Het swingt weer volop in Artishock

13 oktober 2020 om 19:30 Muziek

SOEST Op muziekgebied is er deze week in Artishock weer van alles te beleven. Liefhebbers komen vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag aan hun trekken.

Ian Boelens trapt vrijdag af met een jazzsessie voor amateur-muzikanten. Van hen wordt verlangd dat ze de basisvaardigheden beheersen. Alle instrumenten (en zang) zijn welkom. De eerste keer is deelname gratis, daarna kost dat 5,00 euro (leden 3,50 euro).

Vrijdag 16 oktober, 20.30 uur. Publiek mag gratis naar binnen.

CHARLIE ‘BIRD’ PARKER Een eerbetoon aan Charlie ‘Bird’ Parker. Zo kan het concert worden aangekondigd, dat Eric Ineke JazzXpress zaterdagavond geeft. De band speelt in op de honderdste geboortedag van deze saxofoonlegende, waarbij Tineke Postma -die internationale bekendheid geniet- op haar saxofoon een belangrijke rol vervult.

Voor slagwerker Eric Ineke, tevens leider en nestor van de band, is Parker de stralende ster in het firmament van de swing en de bop. Dat belooft wat, want Eric Ineke JazzXpress heeft er veel zin in.

Zaterdag 17 oktober, 21.00 uur, 15,00 euro (leden 10,00 euro).

ROBERT JAY BAND Een ondernemende band is flexibel en vooral creatief. Dit geldt zeker voor de Robert Jay Band. De coronacrisis en de verschraling van fondsbijdragen raken de culturele sector hard. Het biedt ook ruimte om aan nieuwe stukken te werken en hiermee treedt Robert Jay (gitaar, leadvocals) de komende tijd op met een akoestische variant van de band en wel in triovorm geschikt voor kleinere gezelschappen. Met Tollak Ollestad (o.a. Don Henley, Earth, Wind & Fire) op piano, lead- vocals, mondharmonica, gitaar, en Danjil Tuhumena (The Voice) op leadvocals, gitaar, bass en percussion staat er een internationaal gezelschap op het podium.

Zondag 18 oktober, 15.00 uur. 15,00 euro (leden 10,00 euro).

Voor alle muziekactiviteiten is reserveren verplicht: www.soest-artishock.nl.

advertentie
advertentie