Diep onder de indruk is Artishock van Mazzeltov. Daarom een rendez vous tijdens Podium Plus.
Diep onder de indruk is Artishock van Mazzeltov. Daarom een rendez vous tijdens Podium Plus. Yvon Miller

Kozzeltov terug in Artishock

10 maart 2020 om 08:31 Podiumkunsten

SOEST Twee thema's staan centraal tijdens Salon van de wijsbegeerte. 'Onze tijd' en 'Zingeving', daar gaat het vrijdag 13 maart over bij Artishock aan de Steenhoffstraat.

Voor de pauze reflecteren de organisatoren en bezoekers verder op de vraag naar zingeving nadat daar in de vorige Salon van de wijsbegeerte een begin mee is gemaakt. Er zijn bijdragen van Hetty van Zanen en Bob van der Velde.

'Wat gebeurde er in de 20e eeuw', vraagt Peter Sloterdijk zich af in zijn gelijknamige boek. Adriaan de Jong las het, maar de vragen bleven. Zoals: snappen wij onze eigen tijd nog wel? Groeien huidige generaties wel op met het noodzakelijke basisvertrouwen? Voelen we ons thuis in onze eigen tijd? Voelen mensen zich soms ontheemd omdat ze, anders dan vroeger, het gevoel missen deel uit te maken van een groter geheel? Met Adriaan de Jong, die o.a. filosofie studeerde, bespreekt Kees Waagmeester die vragen. De muzikale intermezzo's worden verzorgd door Rob Richmond (op piano). Ook is er een kort optreden van reallusionist/wondertainer Flip Hallema. Aanmelden door te bellen met Kees Waagmeester, tel. (035) 602 4951.

Vrijdag 13 maart, 20.30 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Salon van de wijsbegeerte, 7,50 euro (leden 6,00 euro), inclusief twee consumpties. Aanmelden: tel. (035) 6024951.

PODIUM PLUS Diep onder de indruk waren ze bij Artishock toen Kozzeltov vorig jaar optrad. De muziek, de eigenheid - zelfs bij covers van bekende songs - en de onwaarschijnlijk lage stem van zanger Koos Oldhoff. ,,Denk aan Leonard Cohen, maar dan eentje die kan zíngen", aldus een van de leden van de werkgroep Podium Plus.

Toen Koos Oldhoff en gitarist Kees Poulus in 2013 bij elkaar kwamen was één ding snel duidelijk: genoeg van de top 40, het entertainen, de hitjes en de oppervlakkigheid. Muziek moest weer ergens over gaan, er toe doen, recht uit de ziel komen. Hun liefde voor folk, blues en singer-songwriters bracht ze samen, met Marc Gnodde op contrabas en Meike Simon op viool.

Zondag 15 maart, 15.00 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Kozzeltov ' Mind over Matter', 13,00 euro (leden 10,00 euro).

advertentie
advertentie