Halverwege staat garant voor een enerverende muziekavond.
Halverwege staat garant voor een enerverende muziekavond. Veerle Bastiaanssen

Bluesconcert met Halverwege in Artishock

27 december 2019 om 06:10 Muziek

SOEST In Artishock gaan ze op de laatste zaterdagavond van het jaar nog eens brutaal buiten de gebaande Blues-paden lopen en schuiven ze op richting Pop met een optreden van Halverwege. Dit wordt een pop-avond zoals de bezoekers waarschijnlijk nog niet eerder hebben beleefd bij blues-popavonden aan de Steenhoffstraat.

Het repertoire van Halverwege is geschikt voor een breder publiek. Volgens de werkgroep van Artishock wordt het een muzikale avond met een knipoog, met een lach, soms een traantje en vooral met vrolijkheid.

Halverwege is een grote vrolijke, idiote, ontroerende, en toch ook serieuze theatrale Nederlandstalige band bestaande uit dertien jonge conservatorium geschoolde muzikanten, drie blazers, twee strijkers, keyboard, drum, bas, gitaar, en een stel zangeressen. De band is te groot voor ons podium maar dat lossen we wel op. Halverwege is opgericht in februari 2018. Het speelde zijn eerste concert in Kytopia, de locatie in Utrecht opgezet door de populaire trompettist Kyteman. Niet lang daarna stond Halverwege al op Oeral voor enkele optredens. In 2019 herhaalde de band dat nog eens met twee optredens op Oerol en eentje in Vredenburg.

Intussen heeft Halverwege op Terschelling bij Second Moon Studio's een 'Aangekleed & Ingekleurd" debuutalbum opgenomen en uitgebracht met daarop een gevarieerde mix aan genres, van close harmony via dixie naar de soul/blues/jazz kant. De presentatie van dit debuutalbum leidde tot een uitverkocht poppodium EKKO in Utrecht.

,,Halverwege zal er een bonte gevarieerde Nederlandstalige avond van maken", aldus de werkgroep van Artishock. ..De grote, bijna orkestrale bezetting, prachtige (vocale) harmonieën, de publieksparticipatie en het zichtbare speelplezier op het podium maken ieder optreden van Halverwege tot een feest om niet te vergeten! Deze jonge energieke band gaat als de brandweer…. aan de kant ze komen eraan met gillende sirenes. Dit wordt een avond waar je vrolijk van wordt, een avond die je niet mag missen.

Zaterdag 28 december, 20.30 uur, Artishock, Steenhoffstraat 46a, Blues-popavond met Halverwege, 10,00 euro (leden 7,00 euro). Reserveren aanbevolen.

advertentie
advertentie