Mieke ten Cate (midden) 'cashte' namens het Bentinck Fonds.
Mieke ten Cate (midden) 'cashte' namens het Bentinck Fonds. Golfvereniging Soestduinen

Golfvereniging steunt Bentinck Fonds

23 oktober 2019 om 10:40 Overig

SOEST Wie jarig is trakteert. Golfvereniging Soestduinen denkt er ook zo over en plakte aan het twintigjarig bestaan één goed doel: het Bentinck Fonds. Op de slotdag van de lustrumfestiviteiten hield de vereniging een loterij. Dankzij die actie kan het Bentinck Fonds 1514 euro op zijn rekening laten bijschrijven.

Mieke ten Cate, sinds jaar en dag bestuurslid van de stichting die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt, mocht zaterdag de winnende loten trekken. De hoofdprijs, een elektrische fiets, werd gewonnen door Mieke Reitsma. Mieke ten Cate mocht even later een symbolische cheque in ontvangst nemen voor het Bentinck Fonds. Zij gaf daarbij aan dat het belangrijk is voor de stichting dat er dit soort initiatieven zijn om het fonds in staat te stellen het ondersteunende werk voor mensen met een beperking te blijven uitvoeren.

LOKAAL Aan het vierde lustrumfeest werd door de verenigde golfers een goed doel gekoppeld. ,,Dit keer was besloten om een goed doel voor een jaar te adopteren, met als voorwaarde dat het lokaal actief is en een sportief doel moest hebben. Dat was geen heel lastige keuze: het Bentinck Fonds", aldus een clublid. ,,.Onder het motto e kunt meer dan je denkt' richt dit fonds zich begin jaren zeventig op het ondersteunen van initiatieven die mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking de gelegenheid geven om te sporten.'

LOT Het feest bij Golfvereniging Soestduinen, in het clubgebouw van GolfPark Soestduinen, werd ingeluid door Ben Cramer. Na die spetterende start ging eerst de aandacht uit naar de loterij die een passende slogan had meegekregen: 'Onze loten voor hun lot'. Elke euro ging naar het Bentinck Fonds. Dankzij sponsors was er een goed gevulde prijzenpot. De feestavond werd afgesloten met muziek van een dj.

advertentie
advertentie