De geheel vrijstaande bungalow aan de Foekenlaan biedt een 'oase van rust en privacy'.
De geheel vrijstaande bungalow aan de Foekenlaan biedt een 'oase van rust en privacy'. Deelen Makelaars

Foekenlaan: fraaie bungalow ietwat verscholen tussen vliegdennen

6 januari 2021 om 12:00 Advertorial_1

SOEST Een fraaie bungalow, ietwat verscholen door vliegdennen. Bert Stel heeft met veel plezier veertien jaar gewoon aan de Foekenlaan 18. Hij is kleiner gaan wonen en hoopt dat de nieuwe bewoners ook veel plezier beleven in het huis dat vooral veel ruimte, privacy en rust brengt.

Bert Stel kijkt met plezier terug op de tijd die hij en zijn vrouw in Soest hebben beleefd. ,,Wonen in Soest aan de Foekenlaan was voor mijn vrouw en mij een oase van privacy en rust.” De voormalige Soester is verhuisd naar een appartement in Zaanstad.

,,Mijn vrouw is vorig jaar overleden en daardoor werd het huis in Soest te groot. Ik gun deze prachtige woning een volgend leven voor bijvoorbeeld een gezin. Je kan op deze plek in Soest echt gelukkig worden”, aldus de vorige bewoner van de bungalow in het natuurrijke deel van Soest-Zuid.

RUST EN PRIVACY De belevenis die Bert heeft gehad is goed voor te stellen wanneer een wandeling gemaakt wordt in en om de woning. De vrijstaande bungalow, met een perceeloppervlak van 2.570 vierkante meter, biedt alle mogelijkheden voor rust en privacy. Het perceel is volledig omheind met een elektrisch te openen toegangshek en voorzien van cameratoezicht. Genoeg ruimte ook voor kantoor of praktijk aan huis.

Het huis is letterlijk op een steenworp afstand van de duinen, met een paar stappen ben je in een prachtig natuurgebied

GELIJK VERLIEFD Bert: ,,In 2004 kwamen wij in Soest wonen. We waren gelijk verliefd op deze aangename plek. Het huis is op letterlijk een steenworp van de Soester Duinen. Met een paar stappen ben je in een prachtig natuurgebied. Dit stukje Foekenlaan is heel rustig. Geen last van parkeerders of andere drukke toestanden.”

Zowel in de herfst en de winter als in het voorjaar en de zomer is het prima toeven in en rond de woning, weet Bert uit lange, eigen ervaring. ,,De open haard is heerlijk en knus. De grootte van de woning is niet hinderlijk. Door de grote glazen pui loopt het huis in de tuin over. Je bent één met de natuur. We hebben dikwijls een natuurfilm ‘live’ kunnen zien met eekhoorns, eksters en allerlei andere dieren.”

VERBOUWINGEN Het huis is van 1963 en dankzij slimme verbouwingen heeft het niet in de tijd stilgestaan. De woonkamer met moderne gashaard, vide, royale schuifpui naar de tuin, leistenen vloer en gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming, heeft aan de voorzijde een hal met een werk-/slaapkamer. Met een wastafelmeubel, royale inloopdouche en een toilet is de badkamer van alle gemakken voorzien. Aan de overzijde van deze corridor twee slaapkamers met daartussen een tweede badkamer met douche, wastafel en toilet. Genoeg comfort dus.

TOEKOMSTBESTENDIG ,,De afgelopen jaren is er genoeg verspijkerd aan deze woning zodat deze ook toekomstbestendig is”, vertelt Bert. ,,Achter de keuken is de bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger en de trap naar souterrain. Bij de bijkeuken is inpandig toegang tot de dubbele garage. Deze is verwarmd en voorzien van dubbele elektrische deuren met daarachter nog een extra berging.”

,,Met de dubbele carport staat de auto op een beschutte, droge plek. Het huis voelde voor ons als een warme deken. Deze woning draag ik graag over aan andere mensen met een voor hun volgend hoofdstuk.”

Door Peter Beijer

De woonkamer van de bungalow is van alle comfort voorzien.
Het souterrain biedt tal van mogelijkheden, zoals een plek om ontspannen een biljartje te spelen.
advertentie
advertentie