Afbeelding
Ronald Kersten

Huur sportaccommodaties Soest kwijtgescholden

10 september 2020 om 15:30 Corona

SOEST Het college van burgemeester en wethouders scheldt de huren van de periode 1 maart 2020 tot 1 juni 2020 van de sportverenigingen uit de gemeente Soest kwijt. Hierbij gaat het om amateursportverenigingen die in genoemde periode gemeentelijke sportaccommodaties hebben gehuurd maar hier geen gebruik van konden maken door de coronamaatregelen. 

Voor sportorganisaties vormt de huur vaak de grootste kostenpost in hun exploitatie. De kwijtschelding is ter compensatie van de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19. De middelen hiervoor komen uit een landelijke regeling van het rijk. 

Wethouder Harrie Dijkhuizen: ,,Ik ben blij dat we de huren in de periode van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020 van de sportverenigingen kunnen kwijtschelden en zo de sportverenigingen een hart onder de riem kunnen steken in deze lastige periode. Hiermee proberen wij sportverenigingen een betere uitgangspositie te geven bij het weer opstarten van hun sportaanbod.”

De kwijtschelding van de huur voor huurders van gemeentelijke sportvoorzieningen betreft het gebruik van gemeentelijke binnensportaccommodaties (sporthallen, sportzalen en gymzalen), het zwembad en de buitensportvelden en buitensportgebouwen. Voor deze rijksregeling is in totaal 89,5 miljoen euro beschikbaar. Het rijk verwacht dat dit bedrag voldoende is om alle aanvragen te kunnen honoreren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie