Nog steeds lange adem vereist bij plannen Paleis Soestdijk

26 jul, 08:30 Nieuwbouw Paleis Soestdijk MBEG
Maya Meijer Bergmans: ,,Landgoed Soestdijk als onafhankelijk podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse maak-en kennisindustrie.
Maya Meijer Bergmans: ,,Landgoed Soestdijk als onafhankelijk podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse maak-en kennisindustrie."

SOEST/BAARN Een overwinning wil ze het niet noemen, dan zouden er namelijk ook verliezers zijn. Maar de champagne knalde toch in de Oranjerie van Paleis Soestdijk. Maya Meijer Bergmans kijkt terug op de politieke besluitvorming rond het landgoed op de grens van Soest en Baarn, en vooruit op het ingewikkelde proces dat komen gaat.

In het paleis keek Maya Meijer Bergmans twee weken geleden, met het hele team van Made by Holland, op een groot scherm naar de vergadering van de Baarnse gemeenteraad. Live zagen ze hoe burgemeester Mark Röell meldde dat het voorontwerpbestemmingsplan Soestdijk met zeventien tegen twee stemmen tegen was aangenomen. Direct daarop reden Ton en May..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.