De zorg bij De Luwte gaat 24 uur per dag, zeven dag in de week door.
De zorg bij De Luwte gaat 24 uur per dag, zeven dag in de week door. Hospice De Luwte

Open Huis in hospice De Luwte in Soest

3 oktober 2022 om 10:15 Zorg

SOEST De tweede zaterdag van oktober is internaitonaal elk jaar ‘gereserveerd’ voor de ‘dag van de palliatieve zorg’. De Luwte participeert daarin met een Open Huis, in het hospice aan de Julianlaan.

Op World Hospice and Palliative Care Day extra aandacht besteed aan de zorg voor zieke mensen die niet meer kunnen genezen. Er zijn veel activiteiten in het land om mensen bekend te maken met de mogelijkheden die er zijn om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde. Ook De Luwte Hospice & Thuis schenkt op zaterdag 8 oktober aandacht aan deze dag in de vorm van een open huis.

BELANG Petra Minnema, directeur De Luwte Hospice & Thuis: ,,De Internationale dag van de palliatieve zorg 2022 is een jaarlijkse gezamenlijke actiedag om hospice en palliatieve zorg over de hele wereld te vieren en te steunen.”

,,Met één stem vertellen we over het belang van goede palliatieve zorg, vieren we kwaliteit van leven en pleiten we voor gelijke toegang tot deze vorm van zorg. Want onze zorg is er echt voor iedereen; in het hospice in Soest en onze vrijwilligers komen ook bij mensen thuis.”

Ook is er op deze speciale dag een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven. ,,Want zonder vrijwilligers kunnen wij niet bestaan”, voegt Minnema toe.

VEILIGE OMGEVING De Luwte Hospice & Thuis is een bijna thuis huis en is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. ,,In ons hospice kunnen mensen in een veilige omgeving, omringd door hun naasten, in een warme huiselijke sfeer overlijden”, vervolgt Petra Minnema die eind vorig jaar Marja van der Vorst opvolgde als directeur van De Luwte.

SLEUTELWOORD ,,Onze vrijwilligers en verpleegkundigen hebben oprechte aandacht voor gasten en hun naasten en hebben respect voor ieders eigenwaarde. En heel belangrijk: onze vrijwilligers staan er nooit alleen voor. Samen met collega vrijwilligers en verpleegkundigen de beste zorg bieden is het sleutelwoord”, aldus Minnema.

Nieuwe vrijwilligers van De Luwte worden opgeleid voordat ze aan de slag gaan aan de Julianalaan of bij de mensen thuis. Bestaande vrijwilligers krijgen regelmatig bijscholing.

TOEWIJDING ,,Onze zorg is er 24 uur per dag, zeven dagen in de week en kan niet bestaan zonder de toewijding van vrijwilligers. Daarom doe ik graag een oproep aan mensen die interesse hebben om als vrijwilliger bij ons te komen werken. ,,Voor wie altijd al iets heeft willen betekenen in de zorg is vrijwilligerswerk bij De Luwte wellicht iets. Ik hoop dat er veel mensen naar het Open Huis zullen komen.”

VORM EN INHOUD De Luwte Hospice & Thuis opent op 8 oktober de deuren. Directeur Petra Minnema: ,,Dan laten we graag ons huis zien en vertellen we op welke wijze wij vorm en inhoud geven aan palliatief terminale zorg; zowel de zorg in het Hospice als de zorg die we thuis bieden. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.”

Zaterdag 8 oktober, 11.00-16.00 uur, Open Huis, Hospice De Luwte, Julianalaan 88.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie