Uitreiking van de gemeentelijke Cultuurprijs 2021.
Uitreiking van de gemeentelijke Cultuurprijs 2021. Eef Balvers

Voordragen voor Cultuurprijs Soest 2023

11 januari 2023 om 09:00 Zakelijk

De gemeentelijke Cultuurprijs 2023 wordt op woensdag 19 april uitgereikt tijdens een feestelijke happening in Idea met publiek, ervan uitgaande dat er dan geen beperkende corona-maatregelen zijn. In elk geval wordt van de uitreiking een livestream verzorgd zodat alles ook online te volgen is.

SOEST Tot 25 januari mogen inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2023. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden op cultureel gebied door met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap. 

2000 EURO De winnaar ontvangt 2.000 euro en een replica (unica) van het kunstwerk voor de prijs van Frank Linsewski. De winnaar wordt vermeld op de sokkel van het originele beeld dat in de hal van het gemeentehuis staat.

VOORDRAGEN Elke inwoner van de gemeente Soest kan tot 25 januari een of meerdere voordrachten inzenden. Men mag ook zichzelf of zijn eigen organisatie voordragen. Dit kan via www.cultuurprijssoest.nl of door de QR code te scannen die op uitingen is geplaatst (zie ook de advertentie op de voorpagina). Door de code te scannen, komt men direct op het voordrachtformulier van de website. Op verschillende plaatsen zijn invulkaarten beschikbaar om een voordracht mee te doen. Voor elke voordracht moet een apart formulier worden ingevuld.

PRESTATIES Voordrachten kunnen personen of organisaties zijn – amateur of (semi)professional - uit onze gemeente. De prestaties van degene of de organisatie die voorgedragen wordt, moeten geleverd zijn binnen kunst-/cultuuruitingen zoals dans, theater, beeldende kunst, muziek, audiovisuele media, literaire kunst of het behoud van het cultureel-historisch erfgoed binnen de gemeente Soest. De prestaties kunnen ook op organisatorisch of bestuurlijk vlak verricht zijn.

De nominatiecommissie, bestaande uit zeven personen uit diverse geledingen van de gemeente, beoordeelt alle voordrachten en kiest daaruit vijf genomineerden. De vijf leden van de onafhankelijke, deskundige jury beoordelen de nominaties en wijzen in onderling overleg de winnaar aan.

Meer informatie over de tweejaarlijkse verkiezing is te vinden op www.cultuurprijssoest.nl. Voor vragen: info@cultuurprijssoest.nl. De organisatie is wederom in handen van Cultuurplatform Soest.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie