De vijf genomineerden voor de Cultuurprijs 2021 op één beeld.
De vijf genomineerden voor de Cultuurprijs 2021 op één beeld. Eigen foto

Vijf nominaties voor Cultuurprijs Soest 2021

9 maart 2021 om 12:30 Kunst

SOEST Elke twee jaar wordt de gemeentelijke Cultuurprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden op cultureel gebied. Honderden inwoners hebben in totaal 34 verschillende voordrachten ingediend waaruit de nominatiecommissie de volgende vijf kanshebbers heeft geselecteerd:

GÖRAN CHRISTIANSSON Göran Christiansson woont sinds 2006 in Soest en is op een breed front actief mét de gemeenschap vóór ons cultuurlandschap. Zo heeft hij honderden bomen geplant om onze gemeente te verrijken en de oude boomgaard bij het Paleis opgeknapt en aangevuld met een agro-ecologische demonstratietuin.

MINI BIOS ARTISHOCK Gestart in 2013 en uitgegroeid tot een vast onderdeel in de programmering. Het team zorgt ervoor dat iedere eerste vrijdag van de maand een film voor kinderen wordt gedraaid. In het corona-jaar is de zaal en de bezoekregeling speciaal aangepast, alleen kinderen mochten komen.

OPENLUCHTTHEATER CABRIO Cabrio heeft het afgelopen corona-jaar culturele activiteiten georganiseerd die anders niet mogelijk waren. Zo konden de groepen 8 van 12 verschillende basisscholen zonder kosten hun eindmusical daar opvoeren. En konden reguliere artiesten voor een klein publiek optreden waarbij de opbrengsten geheel voor hen waren.

POP-UP MUSEUM Een expositie in Verzorgingshuis Molenschot op initiatief van Anita Vreugdenhil van Idea, met daarnaast workshops, optredens en ‘De geheime tuin van Molda’. Zo kon een nieuw en breed publiek laagdrempelig in aanraking komen met beeldende kunst en tevens contact leggen met bewoners van Molenschot/Daelhoven en de kunstenaars.

RIËNDY HOLDER Als professionele, door de overheid gesubsidieerde jeugdcultuurcoach zet Riëndy Holder zich met veel enthousiasme in voor de jongerencultuur in Soest. Hij biedt jongeren de kans hun energie kwijt te kunnen in kunstzinnige uitingen en helpt hen daarbij hun eigen pad te vinden en hun talent te ontwikkelen.

De prijsuitreiking is op 21 april. Voor die tijd komen de genomineerden uitgebreider aan het woord in de Soester Courant.

advertentie
advertentie