De Cultuurprijs-sculptuur (en de replica's) zijn gemaakt door de Soester kunstenaar Frank Linsewski.
De Cultuurprijs-sculptuur (en de replica's) zijn gemaakt door de Soester kunstenaar Frank Linsewski. Astrid van den Hoek

Voordragen voor Cultuurprijs Soest kan tot en met 31 januari

20 januari 2021 om 11:00 Kunst

SOEST Wie wordt de opvolger van Make Music Kids? Dat is een vraag die cultureel Soest momenteel bezighoudt. Het muzikale programma voor kinderen won in 2019 de Cultuurprijs Soest. De tweejaarlijkse verkiezing is nu weer in volle gang.

Tot en met 31 januari mogen inwoners van Soest en Soesterberg personen of organisaties voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2021. In februari nomineert een commissie een aantal kandidaten. Daarna buigt de jury zich over de overgebleven kanshebbers. Zij worden beoordeeld in de mate waarin ze zich hebben onderscheiden op cultureel gebied door activiteiten en/of initiatieven met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap.

Voor de winnaar ligt 2000 euro en een replica van het kunstwerk van Frank Linsewski klaar. Op het originele beeld, dat in de hal van het gemeentehuis staat, wordt in de sokkel de naam van de winnaar vermeld. Bekendmaking en prijsuitreiking zijn op 21 april. In welke vorm deze apotheose wordt gegoten zal vooral afhangen van de situatie rond corona en de eventuele maatregelen die dan gelden.

Voordragen kan via www.cultuurprijssoest.nl. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen in Soest invulkaarten beschikbaar om een voordracht mee te doen. De Cultuurprijs Soest wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Soest. De organisatie ervan is in handen van Cultuurplatform Soest.

advertentie
advertentie