Liesbeth van Hardeveld en Bas van Dijen: betrokken vakgenoten die nu samenwerken.
Liesbeth van Hardeveld en Bas van Dijen: betrokken vakgenoten die nu samenwerken. Eigen foto

Van Hardeveld Makelaardij gaat op in Floor Makelaardij

7 december 2022 om 15:30 Zakelijk

BAARN Ze kennen elkaar natuurlijk al een tijdje. Liesbeth van Hardeveld en Bas van Dijen zijn niet alleen vakgenoten in de makelaardij. Ze zijn ook betrokken inwoners van Baarn en dan kom je elkaar vaak genoeg tegen. De goede onderlinge contacten monden uit in een fusie. Van Hardeveld Makelaardij gaat op in Floor Makelaardij. 

Voor de entree van het kantoor van Floor Makelaardij aan de Baarnse Brinkstraat schudden Liesbeth en Bas elkaar de hand. Dat ze beiden op de fiets naar hun afspraken gaan tekent de overeenkomstige manier van werken tussen beide makelaars. Bas: ,,Met het samengaan van onze kantoren verandert er niets voor onze opdrachtgevers. Wij blijven het kantoor dat men al jaren van ons gewend is. Dus: no nonsense, met veel tijd en aandacht voor onze opdrachtgevers. Dat laagdrempelige karakteriseert zich bijvoorbeeld door het fietsen. De meeste cliënten wonen in Baarn of Soest. Waarom zou je met een dikke auto voor de deur staan? Dit is toch veel praktischer en verantwoorder? Nou, zo denkt Liesbeth er ook over. Wij zijn benaderbaar in alle opzichten.”

Zo kwamen Liesbeth en Bas elkaar geregeld tegen in het Baarnse. Bas: ,,Bijvoorbeeld als Liesbeth een huis had verkocht en ik mocht taxeren. Allebei op de fiets natuurlijk, dat zijn dan mooie momenten om na te kletsen. Zo ontstaat er vanzelf een klik.”

Ik ga vooral samen met Floor Makelaardij om de continuïteit van mijn dienstverlening te waarborgen

CONTINUÏTEIT Liesbeth zwaait nog even naar een bekende en vertelt dan: ,,We lijken veel op elkaar, we zijn natuurlijk jaren concullega’s geweest zoals dat zo mooi heet. Maar er was in die tijd al sprake van wederzijds respect. Ik weet dat er bij Floor Makelaardij professioneel gewerkt wordt met Debby als assistent makelaar en Sharon voor een perfecte backoffice. Waarom ik nu samenga met Floor Makelaardij? Vooral om de continuïteit van mijn dienstverlening te waarborgen. Bas heeft een laagdrempelig kantoor in het centrum van Baarn. En een bijzonder fijn en sociaal team, waar ik goed mee op kan schieten.“ 

DYNAMIEK Bas ziet uit naar de samenwerking: ,,Liesbeth zal hier bij ons op kantoor voor nog meer dynamiek zorgen. Met haar schat aan ervaring en haar brede netwerk wordt ons aanbod verruimd. Zij is een actieve en betrokken makelaar. Het is echt super dat ze bij ons team komt. Wij hebben onze activiteiten en transacties naast elkaar gelegd en we hebben veel overeenkomsten.”

KERSTBOOM ,,Weet je wat mij ook zo aanspreekt?”, vertelt Liesbeth. ,,Dat Bas openstaat voor activiteiten in de Baarnse samenleving. Hij is niet alleen sponsor van onder meer TOV, maar hij heeft zich ook ingespannen om een echte kerstboom van acht meter hoog op de Brink te krijgen. Toen hij hoorde dat die boom er dit jaar niet zou komen heeft hij heel veel geregeld om de Brink toch een feestelijk aanzien te geven. Oog hebben voor de samenleving en initiatieven nemen, dat hoort bij ons vak en Bas doet dat heel goed!”

DEBBY EN SHARON Ze zijn al genoemd: Debby en Sharon, beiden zijn steun en toeverlaat van zowel Bas als Liesbeth. Debby vertelt: ,,Onze toegevoegde waarde is dat we meedenken en meeleven met onze opdrachtgevers. Ik ben nu ARMT, dat is assistent makelaar, en binnenkort KRMT, dat is kandidaat makelaar. Dit houdt in dat ik naast bezichtigingen nauw betrokken ben bij de aan- en verkoop. Niets is fijner dan eraan mee te kunnen werken om een ideaal huis voor kopers te vinden en verkopers blij te kunnen maken met de perfecte koper. Dat maakt dit vak zo leuk.”

Sharon: ,,De afwisseling maakt de makelaardij zo boeiend. Het enige dat bij Floor Makelaardij elke dag standaard is, is de koffie of thee en de goede sfeer. Hectische momenten wisselen met rustige momenten. Geen dag is hetzelfde en iedere koop of verkoop heeft zijn eigen verhaal.”

Men verwacht dat wij ons werk goed doen en dat is onze dagelijkse ambitie

BETROKKENHEID Zowel Debby als Sharon vindt lokale betrokkenheid belangrijk. Sharon: ,,Ik woon mijn hele leven in Baarn en ben, net als Debby, actief in de paardenwereld. We kennen veel mensen. Ook Bas heeft veel connecties binnen het dorp. Iedereen weet wie we zijn. Dat schept vertrouwen, maar ook verantwoordelijkheid. Men verwacht dat wij ons werk goed doen en dat is onze dagelijkse ambitie. Telefoon, brochures maken, agendabeheer, koopaktes doorsturen, contact met de partijen en uiteraard de receptiefunctie. We zijn het visitekaartje van Floor Makelaardij. Met de komst van Liesbeth wordt die lokale betrokkenheid alleen maar uitgebreid.”

GESCHIEDENIS Een duik in de geschiedenis: Floor Makelaardij vindt zijn oorsprong in 1990. Bas is twintig jaar geleden gestart bij Piet Floor, de grondlegger van Floor Makelaardij. Piet ging drie jaar geleden met pensioen en heeft zijn bedrijf aan Bas overgedragen.

De geschiedenis van Van Hardeveld Makelaardij is 27 jaar jong. Liesbeth is, net zoals Bas, registermakelaar, taxateur en lid van de NVM. Liesbeth begon haar loopbaan in de makelaardij op 18-jarige leeftijd bij de Baarnse vestiging van Kamerbeek Makelaardij. Daarna heeft zij zich het vak verder eigen gemaakt bij Boon Makelaardij in Bilthoven en Bosch en Duin, vooral gespecialiseerd in het hogere segment. Na terugkomst in Baarn, in 1992 bij een Baarns kantoor, begon zij na enige tijd haar eigen kantoor. Nu volgt dus weer een nieuw hoofdstuk. 

Liesbeth en Bas hebben niet alleen ontzettend veel vertrouwen in hun samenwerking, ze hebben er ook enorm zin in.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie