Bertha heeft meteen een goede blik op het verkeer op de Stadhouderslaan en Beek en Daalselaan.
Bertha heeft meteen een goede blik op het verkeer op de Stadhouderslaan en Beek en Daalselaan. Gemeente Soest/Majoor Makelaars

Bertha graast op geadopteerde rotonde in Soestdijk

Overig

SOEST Op de rotonde van de Stadhouderslaan en de Beek en Daalselaan graast Bertha. De oranje koe is geen onbekende in het Soester straatbeeld. Ze was eerder al te bewonderen in het naastgelegen weiland langs de Stadhouderslaan waar woningen zijn gebouwd.

Bertha is eigendom van Majoor Makelaars dat is gevestigd in Soest en Baarn. Het kantoor heeft de rotonde in Soestdijk voor de duur van een jaar geadopteerd. Soest biedt bedrijven de gelegenheid dat te doen. In ruil daarvoor neemt de ondernemer een jaar lang de kosten van het onderhoud van de rotonde voor zijn rekening. De onderneming mag dan aan de randen reclamebordjes plaatsen.

Majoor heeft ook Bertha op de rotonde laten plaatsen. Edwin Majoor: ,,Onze Bertha krijgt steeds een andere wei. Ze graast zo van tuin naar rotonde en kantoor en verder. Misschien binnenkort weer bij iemand in de tuin.“

De keuze van Majoor viel op de rotonde op de Stadhouderslaan, omdat die precies ligt tussen de vestigingen in Soest en Baarn. De middencirkel van deze rotonde is twee jaar geleden opnieuw ingericht en de inrichting en uitstraling van deze rotonde past volgens Majoor goed bij het makelaarskantoor.

Naast Bertha worden er ook bordjes geplaatst van zowel Majoor Makelaars als van Domus Vastgoed Ontwikkeling en dochteronderneming M-Vastgoed Beheer.

Een aantal ondernemers gingen Majoor Makelaars al voor. Zo heeft Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn de rotonde op het Nieuwerhoekplein geadopteerd en de Rotary Soest-Baarn de rotonde op de Burgemeester Grothestraat.

advertentie