Bas Dreef (rechts) wordt door SO Soest voorzitter Ries de Jong gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer.
Bas Dreef (rechts) wordt door SO Soest voorzitter Ries de Jong gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. SO Soest

Bas Dreef (42) nieuwe hoofdtrainer SO Soest

24 december 2021 om 10:40 Voetbal

SOEST SO Soest heeft de opvolger van Frank Bruijnis binnen. Vorige week liet de club weten een type trainer te zoeken die met onder meer de eigen SO Soest-jeugd aan een elftal wil werken voor de toekomst. In de 42-jarige Bas Dreef, oud-speler van SO Soest, heeft de club die trainer gevonden stelt TC-voorzitter Peter van Loon.

Bas Dreef voetbalde voor veel clubs, maar bleef altijd een ‘kind van de vereniging’. Hij voetbalde tot aan zijn dertiende bij SO Soest en vertrok daarna naar Ajax. Hij speelde vervolgens voor RKC, Top Oss en de topamateurclubs Spakenburg, Sparta Nijkerk, DOVO en Bennekom. Zijn actieve carrière sloot hij bij SO Soest af. Dat deed hij in 2014 met het scoren van de gelijkmaker in de kampioenswedstrijd tegen FC Weesp. Hiermee schoot hij zijn club naar de eerste klasse.

Na zijn voetballoopbaan werd Dreef trainer bij SO Soest. Hij was assistent van hoofdtrainer Aad van den Berg en trainde de A-1 en het tweede elftal waarmee hij ook successen vierde. Na een jaar rust werd Bas hoofdtrainer van s.v. Baarn.

Peter van Loon: ,,Het contact met Bas is er altijd geweest. Wij kennen zijn kwaliteiten en wij weten hoe goed hij is in het managen van een groep en het beter maken van spelers. Hij was voor ons de perfecte kandidaat voor SO Soest. Wij gaan voor continuïteit en hebben daarom besloten om Bas voor twee seizoenen vast te leggen.”

FANTASTISCHE MOMENTEN Bas Dreef is zelf blij en ook trots dat hij komend seizoen het hoogste trainersambt bij zijn eigen club mag bekleden. ,,Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag bij SO Soest wilde terugkeren. Het is de club waar ik ben opgegroeid en waar ik fantastische momenten heb mogen beleven. Mijn drie zoons voetballen hier, mijn broers hebben bij deze club gevoetbald en mijn vader is erelid van SO Soest. De vereniging wil bouwen aan een herkenbaar en talentvol eerste elftal. Die uitdaging past mij wel. Ik heb er zin in! Maar eerst het seizoen goed afmaken bij Baarn.”

advertentie
advertentie