Schrikdraad rond het complex moet de das buiten de deur houden.
Schrikdraad rond het complex moet de das buiten de deur houden. SO Soest

Schrikdraad moet dassen buiten de lijnen houden bij SO Soest

14 oktober 2021 om 11:30 Overig

SOEST Streakers of een hele horde supporters die het veld oprennen, is één ding. Maar dassen die zich een positie verwerven op het voetbalveld, kan vervelende gevolgen hebben voor de grasmat

Bij SO Soest kunnen ze er over meepraten. Bij de club leggen ze de bal graag van een meter of veertig op de das van de spits. Maar er is binnen de hele club geen trainer die er ook maar over denkt om een das op te stellen.

Dat doen deze vriendelijke dieren zelf dan wel en dat gaat gepaard met nare gevolgen. Niet zelden houden deze hooligans huis op de velden. Die raken beschadigd, met  het risico dat herstel ervan steeds lastiger wordt.

Om te voorkomen dat de dassen de velden blijvend onbespeelbaar maken heeft de gemeente schrikdraad rond het complex Bosstraat-Oost geplaatst. Fa. de Ridder die al jaren zorg draagt voor het onderhoud van de buitenvelden in Soest en Soesterberg, heeft de draden gespannen en de stroomtoevoer ‘aangezet ‘.

De draden geven bij aanraking een heel licht schokje, stelt Leo Rauch op de site van de voetbalclub. ,,Laten we hopen dat de dassen niet zo inventief zijn dat ze voor deze oplossing iets bedenken en dat veld 4 gewoon bespeelbaar blijft. Ook de vraag aan eenieder om er van af te blijven (van de dassen én het schrikdraad).”

De dieren richten veel schade aan de velden aan.
In de bossen rond het sportcomplex zitten veel dassen.
advertentie
advertentie