Volle bak bij Food La Route in restaurant Rest-O-Bar aan de Van Weedestraat.
Volle bak bij Food La Route in restaurant Rest-O-Bar aan de Van Weedestraat. Renée Turion

Food La Route bij vier Soester restaurants

Zakelijk

ZO LEUK Food La Route werd op 3 en 17 november in Soest gehouden in de Van Weedestraat en omgeving. Renée was er bij. ,,Het was zo leuk. Sander van Veenendaal van de Lindenhof, Serina Stalenhoef van Rest-O-Bar, Jesse de Niet van Proef en Amber Ott van Zuyver hebben met hun teams heerlijke gerechten samengesteld. Beide avonden waren met 140 mensen, die verdeeld in vier groepen van restaurant naar restaurant trokken, volgeboekt.”

SOEST Renée Turion startte in haar eigen woonplaats Nootdorp met Food La Route; een culinaire ontdekkingstocht. Deelnemers aan Food La Route nuttigen een viergangendiner in vier verschillende horeca-etablissementen. Deze maand is Food La Route ook twee keer met succes in Soest gehouden.

Renée Turion heeft het concept Food La Route in haar eigen woonplaats Nootdorp bedacht. ,,Als ik een leuke avond wilde hebben met gezellige mensen om mij heen moest ik maar naar Den Haag of Rotterdam. Een plek in de buurt vind ik fijner, dan kan ik op de fiets en hoef ik mij ook geen zorgen te maken over parkeren.”

EI VAN COLUMBUS Food La Route was het Ei van Columbus, vertelt Renée: ,,Diverse leuke zaken bezoeken op één avond. Dat is het idee. Je nuttigt het voorgerecht in zaak één, gaat voor het tussengerecht naar zaak twee en het hoofdgerecht en het toetje worden respectievelijk in nummer drie en vier geserveerd. Dit bleek een schot in de roos. De gasten die deelnamen waren positief. Ik heb het Food La Route nu uitgerold in andere plaatsen, waaronder Soest.”

VIER GANGEN De restauranthouders bereiden een viergangendiner en zien na elke gang 35 andere gasten in de zaak plaatsnemen. Renée: ,,Zo ontstaat er een positieve dynamiek in zowel het restaurant als bij de gasten die op één avond kennis maken met vier verschillende keukens.”

Ook een keer ‘op Food La Route’ in Soest? Schrijf in op www.FoodLaRoute.nl bij ‘ik wil niks missen’.

advertentie
advertentie