Jeroen van Vulpen: ,,Vakmanschap van de ervaren slagers van Van Asch combineren met de Dorpsslagerij.”
Jeroen van Vulpen: ,,Vakmanschap van de ervaren slagers van Van Asch combineren met de Dorpsslagerij.” Peter Beijer

Ambachtelijke Dorpsslagerij Van Asch

26 oktober 2022 om 09:00 Zakelijk

De Ambachtelijke Dorpsslagerij aan de Smeenge 1 in het winkelcentrum van Vathorst is een echt familiebedrijf. Jeroens ouders, Henk en Willie van Vulpen zijn ooit gestart in Hooglanderveen, maar de slagerij zit alweer geruime tijd in Vathorst Amersfoort.

SOEST/AMERSFOORT Halverwege het gesprek komt Jeroen van Vulpen met de nieuwe naam. ,,Dorpsslagerij Van Asch, dat wordt de naam voor onze Soester vestiging. Want natuurlijk gaan we de naam Van Asch die al 92 jaar een begrip is, niet wegdoen.” Van Vulpen is de eigenaar van zowel (vanaf 1 november) Slagerij Van Asch als de Ambachtelijke Dorpsslagerij in Vathorst.

CATERING Jeroen: ,,Van Asch Slagerij heeft generaties Soesters van vlees en maaltijden voorzien. Mijn vader heeft ook bij deze bekende slagerij gewerkt. Ik herinner mij de lange rijen mensen die, voorafgaand aan de kerst, hun bestelling komen ophalen. Ik ga de winkels in Soest en Vathorst combineren.” Naast het ruime vleesassortiment verzorgen Jeroen en zijn team complete catering en barbecue aan huis. ,,Dat gaan we ook in Soest doen. De catering en barbecue komen terug bij Van Asch.”

Daarnaast is de slagerij bekend om het gerijpte vlees. ,,In een speciale cel rijpt het vlees gedurende dertig dagen tussen nul en twee graden. Het vlees verliest daardoor dertig vocht, waardoor klanten ook écht hoogwaardig vlees krijgen met een betere smaak.”

PRODUCTIE Dorpsslagerij Van Asch wordt de winkel waar de productie voor beide winkels gaat plaatsvinden. ,,Voorheen had ik de productie op een externe plek, maar nu heb ik de capaciteiten en vooral de vakmensen om de gehele productie in eigen hand te houden. Zo kunnen wij efficiënter werken en onze klanten genieten van eerlijk en ambachtelijk vlees, gezonde maaltijden, heerlijke grillproducten en de lekkerste vleeswaren. Wij denken graag mee als mensen bepaalde wensen of diëten hebben, zoals zoutarm of allergenenvrij en natuurlijk vegetarische producten zoals burgers van bospaddenstoel, rode biet, spinazie of broccoli.”

VAKMANSCHAP ,,Het vakmanschap van ervaren Soester slagers als Richard van Asch, Henk de Ruig en mijn vader Henk van Vulpen gaat perfect samen met de mooie producten waar wij in Vathorst bekend mee zijn geworden. Het beste van twee in één mooi bedrijf.”

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie