Sander Middel en Kimsy Kanters van Bril Studio aan de Van Weedestraat 13.
Sander Middel en Kimsy Kanters van Bril Studio aan de Van Weedestraat 13. Bril Studio

Bril Studio in Soest stijlvol en toegankelijk

Zakelijk

SOEST In het historische en karakteristieke pand aan de Van Weedestraat 13 (in de volksmond bekend als ‘Immerzeel’) is vanaf vrijdag 1 juli Bril Studio gevestigd. Eigenaar Sander Middel van de opticien en brillenspeciaalzaak wil Soest verrassen met een ‘kwalitatief uitzonderlijk assortiment in een tijdloze en luxe omgeving’.

Het interieur van de winkel oogt chique met een mix aan stijlen. We zien Art Deco, Mid-century en de Amsterdamse School. Sander: ,,Het decor van een zaak moet goed zijn. Deze vintage balie stamt uit de jaren dertig, uit een tijd dat service en kwaliteit nog gewoon was. Dat wil ik uitstralen. Bril Studio wordt stijlvol, ambachtelijk en toch heel toegankelijk.”

ERVARING Sander heeft veel ervaring in het opticien ambacht. De helft van zijn leven, zeventien jaar, is hij actief in het vak. ,,De laatste acht jaar heb ik gewerkt in de speciaalzaak Vincent Optiek in Houten. Ik kijk vol verwachting uit om nu samen met mijn vriendin Kimsy Kanters aan een mooie brillenspeciaalzaak in Soest te bouwen. Kimsy werkt als TOA (technisch oogheelkundig assistent) in de Oogkliniek Utrechtse Heuvelrug in Zeist. Met elkaar hebben we de juiste bagage en ervaring om op topniveau te adviseren.”

LINDBERG Bril Studio gaat voor service en voor kwaliteit, zegt Sander. Hij laat een voorbeeld zien. ,,Dit is een bril met een montuur van Lindberg. Dit zijn vederlichte brillen met een modern design. Lindberg is een gerenommeerd merk uit Denemarken waar het gehele productieproces, van ontwerp tot fabricage, plaatsvindt. De brillen zijn voorzien van een innovatief frame van titaniumdraad. Dus geen solderingen en schroefjes, maar een minimalistisch design. Een topproduct.”

ONBETAALBAAR Brillen en zonnebrillen van topkwaliteit bij Bril Studio, oogmetingen en advies door professionals en dat allemaal in een fraaie, tijdloze en stijlvolle omgeving met messing, marmer en luxe houtsoorten. Schrikt die luxueuze uitstraling niet af voor de nuchtere Soester? ,,Ha, ha, nee hoor”, lacht Sander. ,,In onze winkel zijn brillen te koop in verschillende prijsklassen. Het enige dat onbetaalbaar is, dat is ons advies. Dat is namelijk van het huis, van Bril Studio.”

VOOR IEDEREEN Vanaf 1 juli in Soest: Bril Studio aan de Van Weedestraat 13. Sander: ,,Onze ambitie is om een exclusieve maar toegankelijke winkel te bieden voor iedereen die een echt persoonlijk en gedegen advies wil. Mensen die overwegen een bril te gaan dragen of nog niet gewend zijn aan een bril, of zij die toe zijn aan een eerste lees/computerbril, zijn ook van harte welkom. Kom gerust langs oor een oogmeting of montuuradvies, de verse koffie staat klaar, of maak online een afspraak.”

advertentie
advertentie