De Heilige Familiekerk wordt ingericht voor retraites, cursussen en trainingen.
De Heilige Familiekerk wordt ingericht voor retraites, cursussen en trainingen. Archief BDUmedia/Jaap van den Broek

Retraites en cursussen in Heilige Familiekerk Soest

Maatschappelijk

SOEST De Heilige Familiekerk krijgt na 83 jaar een nieuwe eigenaar. De kerk aan de St. Willibrordusstraat gaat per 28 januari over naar JustReal Estate. De plannen van de Rotterdamse projectontwikkelaar voldoen aan de eisen die het bisdom Utrecht aan de verkoop heeft gesteld.

JustReal Estate is een projectontwikkelaar uit Rotterdam die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van bijzondere panden. De koop van de monumentale Soester kerk voldoet aan het profiel van het bisdom. De ontwikkelaar gaat het kerkgebouw inrichten als ruimte voor retraites, cursussen en trainingen en er komt een kapel. Een Soester gezin gaat in de voormalige pastorie wonen. Op het terrein van de kerk wil JustReal Estate zorgappartementen realiseren.

Margriet Nota, vicevoorzitter van het parochiebestuur van de Martha en Mariaparochie, is enerzijds blij dat de spreekwoordelijke kogel door de kerk is. De Soesterse heeft echter ook meewarige gevoelens nu het fraaie gebouw over een paar dagen niet meer tot de katholieke geloofsgemeenschap behoort. ,,Het is een pijnlijk en daarom ook zorgvuldig proces geweest. Ik weet nog goed dat de Mariakerk in 2009 gesloten werd. Ik had echt het gevoel dat mijn ouderlijk huis weg was.”

In de Soester Courant van woensdag 26 januari een uitgebreid artikel hierover.

Door Peter Beijer

advertentie