Marjolijn Bakker (l) en Mileen Quispel zijn familierechtadvocaten en mediators.
Marjolijn Bakker (l) en Mileen Quispel zijn familierechtadvocaten en mediators. Compass

Compass: ‘Professionele en daadkrachtige begeleiding bij uw (echt-)scheiding, dát is ons vak’

19 mei 2022 om 08:00 Zakelijk

EEMNES Marjolijn Bakker en Mileen Quispel zijn familierechtadvocaten en mediators. Zij werken beiden vanaf 1998 in het familierecht en hebben hun krachten vanaf 2017 gebundeld in Compass Familierecht Advocaten en Mediators.

Compass staat voor compassie en voor een kompas in een periode waarin emoties overheersen door huwelijks- en relatiegeschillen en waarin een goed advies cruciaal kan zijn voor de toekomst. Als mediator en advocaat is het ons vak om mensen respectvol en zorgvuldig zowel juridisch als strategisch te begeleiden bij een familierechtelijk conflict.

Bij een scheiding zitten mensen in een emotionele achtbaan en kiezen dan vaak voor een goedkopere mediator en niet voor de kennis en kunde. Maar deze keuze resulteert dikwijls in duurkoop. Dus het advies van de dames van Compass: ,,Maak een overwogen keuze voor de begeleiding van uw (echt)scheiding. Dit is een vak. Kies voor kwaliteit. Gedegen advies en begeleiding zal op de langere termijn zeker terugverdiend worden, omdat problemen en daarmee onnodige kosten worden voorkomen.”

Compass is door de aanwezige juridische kennis ook van toegevoegde waarde als mediator. Marjolijn: ,,Iedereen kan en mag mediator zijn. Het is een vrij beroep. Maar als je een (echt)scheidingsregeling opstelt waarbij geen of te weinig rekening gehouden is met fiscale en juridische kwesties, dan kan dat tot vervelende en soms zelfs verstrekkende (financiële) gevolgen leiden.”

Mileen: ,,Wij komen met regelmaat slecht opgestelde, weinig doordachte convenanten tegen. Hierdoor kan je onvoorzien, in allerlei problemen verzeild raken. Het is namelijk niet zo dat je een convenant zo maar kan aanpassen. De gevolgen van een (echt)scheiding zijn levenslang en dienen, vooral in het belang van de kinderen, goed geregeld te worden. Daar staan wij als vakvrouwen voor bij Compass.”

Om problemen bij scheiding te voorkomen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van Prenups. Mileen: ,,Wij raden mensen die gaan samenleven of trouwen aan om op voorhand in samenspraak met een advocaat-mediator goede en evenwichtige afspraken te maken op basis van hun wederzijdse belangen. Deze afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst, Prenups genoemd. Deze aanpak vergroot de kans dat mensen het samen wél redden.”

Marjolijn: ,,Als familierechtadvocaten en mediators moeten wij goed voorbereid zijn, zowel bij het gesprek met de cliënt, als wanneer we bij de rechtbank zijn. Astrid van Rooijen, onze officemanager, is de persoon die ervoor zorgt dat wij ‘in control’ zijn. Zij bereidt alles voor tot in de puntjes, ook een echte vakvrouw dus.”

De steun en toeverlaat van Compass Familierecht Advocaten en Mediators vertelt zelf: ,,Het fijne van dit kantoor is de onderlinge saamhorigheid en het ontbreken van hiërarchie of status. Met elkaar zetten wij ons volledig in voor de beste begeleiding van onze cliënten.”

Compass Familierecht Advocaten is gevestigd in Eemnes, maar behandelt zaken voor cliënten uit heel Nederland en ook daarbuiten.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK Bel Astrid en maak vrijblijvend kennis met Marjolijn of Mileen. ,,Een kennismakingsgesprek kan bij ons op kantoor of telefonisch. We bespreken de situatie en een plan van aanpak. Het kennismakingsgesprek duurt een half uur en is gratis.”

Compass Familierecht Advocaten en Mediators is aangesloten bij onder meer de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Vereniging voor Collaborative Professionals (VVCP).

Wakkerendijk 58
3755 DD Eemnes
Telefoon: 085 - 043 4471
https://compass-advocaten.nl/

advertentie
advertentie