"In de huiskamer genieten bewoners van een kopje koffie, krantje of boek." Huize Brandsen

Heerlijk wonen in Huize Brandsen

27 oktober 2021 om 10:30 Zakelijk

SOEST Levensloopbestendig wonen in een ruim appartement waar zorg en comfort direct voorhanden is. Huize Brandsen aan de Koningsweg in Baarn biedt dat en levert die service al 75 jaar. Exclusieve zorg vereist professionaliteit van vakmensen. Huize Brandsen is op zoek naar uitbreiding van haar team. Enthousiaste kandidaten voor zorg, keuken, huishouding of dagbesteding zijn van harte welkom voor een afspraak.

De rust regeert wanneer je over de drempel stapt bij Huize Brandsen. Een knapperend haardvuur in de ontvangsthal zorgt voor letterlijke en figuurlijke warmte. Op een steenworp afstand is de Huiskamer waar bewoners gezamenlijk genieten van lunch of diner of waar ze onder het genot van een kopje koffie een krantje of boek (geleend bij de inpandige bibliotheek) kunnen lezen.

ALLES ONDER ÉÉN DAK Het ‘huis’ aan de Koningsweg is een plek waar de onthaasting geen modewoord, maar gewoon vanzelfsprekend is. We spreken een bewoonster aan, ze vertelt over wonen in Huize Brandsen: ,,Mijn man en ik wonen hier al een paar jaar. Het is hier heerlijk. Eigenlijk hoeven we de deur niet uit, alles is onder een dak. Maar we gaan graag het dorp Baarn in. Winkelen in de Laanstraat of een heerlijk kopje koffie doen bij De Generaal. Maar als u het niet erg vindt; ik ga nu naar de pedicure.”

Daar gaat ze, op weg naar de voetenverzorgster die werkzaam is binnen Huize Brandsen, net als de kapper. Met de schoonheidssalon in het dorp is een speciale afspraak gemaakt voor een heerlijke behandeling, de medewerkers brengen de bewoners graag daar even heen. Het zijn de voordelen van het wonen op een centrale plek in Baarn met een boodschappen- en was-service én een SRV-wagen die regelmatig voor de deur staat. Wat een weelde en wat een prettige en rustige omgeving om oud te worden.

GEEN SOCIALE DRUK Joke van ’t Klooster is manager bedrijfsvoering van Huize Brandsen. Wanneer wij haar vertellen over de ontmoeting met de bewoonster knikt ze bevestigend. ,,Dat is exact wat Huize Brandsen is. Vanuit hun eigen appartement kunnen de bewoners hun eigen leven leiden. Daarnaast organiseren wij ook gezamenlijke activiteiten en uitstapjes. Meedoen is geheel vrijwillig, wij doen hier niet aan sociale druk.

De organisatie is plat. We kennen elkaar en we kennen de bewoners.

Huize Brandsen is opgericht in 1946 door de heer Brandsen en viert dit jaar dus haar 75-jarig jubileum. Het huis heeft ruim 50 huurappartementen, waarvan momenteel een aantal beschikbaar is. Wonen in Huize Brandsen is levensloopbestendig. Dat betekent dat er zorg aanwezig is zodra dat nodig is. Rob Kroes, bestuurder van Huize Brandsen legt uit: ,,Wij zijn geen verpleeghuis, maar een woon- en zorghuis. 

Dat betekent dus dat wij zorg leveren zodra dat gewenst of nodig isDenk aan lichamelijke maar ook aan geestelijke zorg. Wij zijn uiteraard ook alert op vereenzaming. Al onze medewerkers zijn de ogen en oren van Huize Brandsen. Wij zijn warm, huiselijk, kleinschalig en gezellig. De organisatie is plat. We kennen elkaar en we kennen de bewoners; eeconcept dat al 75 jaar stand houdt.

OP ZOEK Huize Brandsen is op zoek naar professionele begeleiding en medewerkers. Joke: ,,Wij zoeken zorgmensen, mensen voor Facilitair (keuken & huishouding) en enthousiastelingen die een goede invulling geven aan de activiteiten en dagbesteding. Ben je empathisch, ga je graag met mensen om, kan je goed in een team werken? Dan hebben wij een wellicht een leuke baan voor jou. Kijk op onze website voor de vacatures en reageer. Dan nodigen wij jou uit voor een gesprek.

Meer informatie: www.huizebrandsen.nl/vacatures 

advertentie
advertentie